Gesture Control II.

Nieuwe snufjes voor uw BMW.

Video

Gesture Control van BMW wordt verder uitgebreid. Op dit moment is het alleen nog maar mogelijk om binnenin uw BMW met gebaren handelingen te verrichten. Zo kunt u bijvoorbeeld de muziek harder of zachter zetten, een melding wegvegen, uw telefoon opnemen of het volgende nummer opzetten. 

 

Nu komen daar nieuwe functies bij waarmee u ook aan de buitenkant met gebaren uw BMW kunt besturen. De nieuwe functies maken gebuik van de camera's die rondom uw BMW aan de buitenkant zitten. Een software update van deze camera's heeft het mogelijk gemaakt om bepaalde gebaren met bijbehorende functies te programmeren. Zo kunt u nu dus de ramen omhoog of omlaag doen, uw BMW uit het parkeervak laten rijden en de koplampen aan en uit doen. Beschikt uw BMW over Keyless Entry en de 360° camera, dan is deze update ook voor uw BMW beschikbaar.

 

Alle nieuwe functies ontdekken? Lees dan snel verder! 👇👇👇👇👇

MOTOR STARTEN EN WEGRIJDEN.

Een herkenbare situatie. U staat netjes in het krappe parkeervak geparkeerd, maar naast u staan ook twee auto's waardoor het instappen niet eenvoudig is. Dan brengt Gesture Control II de oplossing. U kunt de motor van uw BMW starten door van uw vuist een open hand te maken. Zodra de motor draait kunt u met handbewegingen naar voren of naar achteren de BMW in de gewenste richting uit het parkeervak laten rijden. 

 

Let wel deze optie werkt alleen als de auto in een rechte lijn naar voren of naar achter kan en niet wanneer er nog gestuurd moet worden. Wanneer de auto ergens tegen aan dreigt te rijden, dan zorgen de parkeersensoren ervoor dat de BMW automatisch tot stilstand komt.

Gesture-Control-Motor-rijden

RAMEN OPEN EN DICHT.

Op een warme dag alvast de ramen openen voor wat frisse lucht en verkoeling. Loop even langs uw BMW en draai met uw hand naar rechts om het raam te openen. Om de ramen dicht te doen maakt u een draaibeweging linksom. De beweging die u maakt voor het openen van de ramen is hetzelfde als het harder of zachter zetten van de muziek in uw BMW. 

Ramen open en dicht

Koplampen aan- en uit.

Wilt u de koplampen van uw BMW aanzetten of juist uitzetten, dan kunt u dat doen door twee keer achter elkaar in uw handen te klappen. Wilt u de lichten weer uitdoen dan kunt u gewoon weglopen van uw BMW, want na 15 seconden gaat de verlichting automatisch weer uit. Wilt u niet zo lang wachten dan kunt u weer twee keer klappen en dan gaat de verlichting weer uit. 

Lampen aan en uit

KOFFERBAK OPENEN EN SLUITEN.

Ook de camera aan de achterkant van uw BMW heeft een extra functie gekregen. Door uw duim omhoog te doen of op te steken gaat de kofferbak open. Duim omlaag en de kofferbak gaat weer dicht. Wel zo handig als u niet bij uw sleutel kunt, maar wel iets in de kofferbak wilt leggen. 

Kofferbak open en dicht

AUTO ONTGRENDELEN EN VERGRENDELEN.

Wat is er nou leuker dan u auto gedag te zwaaien en daarmee gelijk de deuren te vergrendelen? Precies, helemaal niets. Als u wegloopt en zwaait naar uw BMW dan worden de deuren vergrendeld. Zwaait u nog een keer dan gaan de deuren weer open. 

Vergrendelen en ontgrendelen

Gesture Control II.

Alle nieuwe features.

Benieuwd hoe de nieuwe Gesture Controls precies werken? Onze verkoopadviseur Pieter Bas de Visser legt het graag aan uw uit in onderstaande instructievideo. 

youtube

Wilt u weten of dit ook op uw BMW past?

Wilt u, ondanks dat Gesture Control II een 1 april grap is, toch uw enthousiasme hierover kwijt? Deel het dan met ons via onderstaande button. 

MINI
Ekris MINI

Ekris MINI

Ontdek alles over MINI.