BMW Private Lease.

Veelgestelde vragen

Welke modellen kan ik privé leasen?

Alle modellen van BMW kunt u privé leasen. Op deze pagina ziet u de tarieven voor een selectie BMW modellen. Wij maken uiteraard ook voor de andere modellen graag een offerte op maat.

 

Kan ik een proefrit maken?

Ja, dit is mogelijk. Hiervoor kunt u langs gaan bij een vestiging bij u in de buurt. Uw verkoopadviseur helpt u graag verder.

 

Welke kosten zijn er inbegrepen in het maandbedrag?

De kosten voor onderstaande componenten zijn inbegrepen in uw maandbedrag:
  • Afschrijving en rente
  • Reparaties en onderhoud
  • Allrisk verzekering met een eigen risico van € 135,- per schadegeval
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Schade verzekering voor inzittenden
  • Vervangen van banden
  • Houderschapsbelasting
  • Pechhulp in binnen- en buitenland
  • BTW
  • Afleverkosten en leges

 

De kosten voor brandstof, parkeren, wassen van het voertuig, bekeuringen en tolgelden komen hier nog bij. Daarnaast zijn er een aantal aanvullende diensten die niet standaard bij de prijs zijn inbegrepen, maar die u wel kunt aanschaffen: winterbanden en vervangend vervoer na 24 uur. We kunnen, als u dat wilt, deze componenten opnemen in de leaseovereenkomst. 

Waarom betaal ik geen bijtelling bij een Private Lease overeenkomst?

Bijtelling is alleen van toepassing wanneer uw werkgever u een auto beschikbaar stelt en hiervoor de kosten op zich neemt. Omdat u de overeenkomst als privé persoon afsluit en de leasekosten zelf betaalt, is er dus geen sprake van bijtelling.

Wordt er een leeftijdsgrens gehanteerd voor het afsluiten van een overeenkomst?

Ja, u kunt alleen een Private Lease overeenkomst bij ons afsluiten als u minimaal 18 jaar bent, in Nederland woont en werkt en u in het bezit bent van een geldig Nederlands rijbewijs. Wij hanteren géén maximum leeftijd.

 

Is een Private Lease overeenkomst financieel haalbaar voor mij?

Wij willen uiteraard voorkomen dat iemand maandelijkse verplichtingen aangaat die niet passen bij zijn of haar persoonlijke situatie. Om te bepalen of het aangaan van een Private Lease overeenkomst financieel verantwoord is, hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Op basis van deze gegevens toetsen wij uw aanvraag. Ook toetsen wij uw aanvraag bij de Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Op deze wijze weet u en weten wij dat u een verantwoorde keuze maakt.

 

Word ik geregistreerd bij het BKR?

Ja, bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan €250,- en met een minimale looptijd van één maand geregistreerd. Ondanks dat een Private Lease overeenkomst geen krediet is, wordt ook een Private Lease product geregistreerd bij het BKR onder een aangepaste code. Zo ook wanneer u een overeenkomst afsluit bij BMW Financial Services. Uw overeenkomst wordt geregistreerd in het CKI-register (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het 

BKR te Tiel. Registratie zal plaats vinden onder de code OA (operationele autolease).

Heeft Private Lease invloed op het aangaan van een hypotheek?

Het afsluiten van een Private Lease overeenkomst voor uw auto kan gevolgen hebben voor het aangaan van een hypotheek. Om u te beschermen tegen overkreditering worden Private Lease overeenkomsten vanaf 1 juli 2016 geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Door het afsluiten van een Private Lease overeenkomst heeft u namelijk een maandelijkse financiële verplichting. Dit bedrag kunt u niet meer besteden aan een hypotheek. Bij het aangaan van een hypotheek vraagt uw kredietverstrekker bij het BKR informatie op over uw financiële situatie. Aangezien een Private Lease overeenkomst een minder zware financiële verplichting is dan een lening, is vastgesteld dat slechts een deel van de maandelijkse verplichtingen bij het BKR hoeft te worden geregistreerd. Alleen de rente en afschrijving worden geregistreerd: 65% van de kosten. Het overige percentage staat voor onderhoud, verzekering en belasting: kosten die een ‘normale’ autobezitter ook heeft en dus al worden berekend in de kosten die een huishouden heeft. Het bedrag wat als lening geregistreerd staat, heeft invloed op de hoogte van het maximale leenbedrag voor uw hypotheek.

Op welke naam wordt het kenteken geregistreerd?

Besluit u uw BMW privé te leasen, dan wordt het kenteken op uw naam geregistreerd.

 

Kan ik na het ondertekenen van de overeenkomst nog van de overeenkomst afzien?

Ja, dat kan. U heeft namelijk 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat u een leaseovereenkomst kosteloos kunt ontbinden tot 14 dagen nadat BMW Financial Services de door u ondertekende leaseovereenkomst heeft ontvangen.

 

Er is schade ontstaan aan mijn lease auto. Wat nu?

Heeft u schade aan uw BMW dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact opnemen met Ekris. Wij helpen u verder met de afhandeling van deze schade. 

Wat gebeurt er met mijn overeenkomst bij diefstal van de auto?

Bij diefstal dient u hier zo spoedig mogelijk melding van te maken bij BMW Financial Services en aangifte te doen bij de politie. De overeenkomst wordt beëindigd indien de auto niet binnen 30 dagen na vermissing is teruggevonden. In dat geval wordt er een eindafrekening gemaakt met betrekking tot de meer of minder gereden kilometers. Uiteraard gaan wij met u in overleg hoe wij u in deze situatie zo goed mogelijk kunnen helpen.