De nieuwe BMW 8 Serie.

De terugkeer naar een nieuw tijdperk.

De nieuwe BMW 8 Serie combineert de wendbaarheid en sportiviteit van een sportwagen met de stijl van een luxe coupé. De dynamische lange lijnen benadrukken de lengte en elegantie van de nieuwe BMW 8 Serie. Alhoewel de getoonde foto's nog een conceptversie betreffen, zal de nieuwe BMW 8 Serie qua design grotendeels dezelfde proporties aanhouden. 

 

Toonaangevend design

De BMW 8 Serie is direct te herkennen als een BMW, maar dan met nieuwere designideeën en vormtechnieken. De subtiele lijnen definiëren de grotere vlakken in de vormgeving waardoor het voluminieuze karakter van de auto goed naar voren komt. Daarmee maakt de BMW 8 Serie een statement: Een echte rijdersauto. 

 

Het silhouet oogt laag en krachtig. De lange motorkap en vloeiende daklijnen geven de auto van opzij een dynamische uitstraling. 

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u via onderstaande button in voor updates. 

slide
slide
slide
slide

Interieur BMW 8 Serie

Het interieur van de nieuwe BMW 8 Serie is een samenspel van dynamiek en luxe. De vorm straalt sportiviteit uit terwijl de gebruikte materialen de exclusiviteit benadrukken. Het complete interieur is ontworpen rondom de berijder. De elementen die het contact tussen de auto en bestuurder vormen zijn sportief gevormd. Denk hierbij aan de exclusieve sportstoelen die bekleed zijn met hoogwaardig leder en afgewerkt zijn met carbon details. Ook het stuurwiel benadrukt de luxe en sportiviteit die de nieuwe BMW 8 Serie biedt.

Interieur BMW 8 Serie

slide

Focus op berijder

slide

Sportieve accenten

slide

Hoogwaardige materialen

BMW M8 GTE

De BMW M8 GTE is uitgerust met een V8 motor met BMW TwinPower Turbo Technologie. De motor is door regelgeving beperkt tot 4 liter en produceert meer dan 500pk, afhankelijk van de klasse waarin de auto rijdt. De indrukwekkende racewagen weegt slechts 1.220 kilogram! 

 

Virtuele ontwikkeling heeft een centrale rol gespeeld in de ontwikkeling van de nieuwe BMW M8 GTE. Onder andere 3D printing heeft de ingenieurs meer vrijheid gegeven om hun creativiteit en innovatieve oplossingen in de auto te kunnen plaatsen. Een nieuw ontwikkelt onderdeel kon op deze manier binnen 24 uur geplaatst worden. 

 

BMW Motorsport zal met de M8 GTE een terugkeer maken in de 24 uurs race van Le Mans.