De BMW i8 Coupé.

HET BESTE VAN TWEE WERELDEN.

De BMW i8 Coupé.

De toekomstgerichte interpretatie van een sportwagen: ontdek de BMW i8. Efficiënter – bijvoorbeeld dankzij de intelligente lichtgewicht constructie met carbon en het aerodynamische design. Duurzamer – met uiterst efficiënte BMW eDrive-technologie en recyclebare materialen in het interieur. Zonder af te doen aan zijn dynamiek en sportieve uitstraling. Geen compromis, maar de optimale combinatie van rijplezier en verantwoordelijkheid. De BMW i8 is een plug-in hybride sportwagen die de voordelen van innovatieve elektro- en verbrandingsmotortechnologie in zich verenigt. Het resultaat is een buitengewone rijbeleving – bij een bijzonder laag verbruik en geringe emissie.

Aerodynamische vormen.

Aerodynamische vormen.

De vleugeldeuren zijn gemaakt van licht carbon, deze zijn makkelijk te openen. De voorkant van de BMW i8 Coupé zet het individuele karakter van BMW voort. Dit komt door de nierengrille, geflankeerd door de LED koplampen. De onmiskenbare V-vormige Black Belt loopt van de motorkap naar de achterzijde van de auto. Dit benadrukt het lage silouet van de BMW i8 Coupé 

Modern interieur.

Modern interieur.

Het interieur is modern en de bestuurder staat centraal in de cockpit. Het middenconsole is licht naar de bestuurder gebogen zodat de bestuurder nog makkelijker het infotainmentsysteem kan regelen. De elektrische verstelbare stoelen zorgen voor nog meer comfort.

Vleugeldeuren.

Voor een vliegende start: het bijzondere sportautokarakter van de BMW i8 is al in één oogopslag onmiskenbaar dankzij de spectaculaire vleugelportieren. Deze visuele highlights zwaaien omhoog als ze geopend worden en zijn perfect in de vloeiende lijnen van de aerodynamische carrosserie opgenomen. Van binnenuit gezien benadrukken de portieren het algehele sportieve karakter van het interieur. Dankzij hun constructie van aluminium, carbon en thermokunststof zijn ze ongeveer de helft lichter dan conventioneel gebouwde portieren. Daardoor laten ze zich van binnenuit ook bijzonder comfortabel openen en sluiten. De portiergreep bevindt zich ergonomisch aan de binnenzijde van het portierpaneel en fungeert bovendien als decoratief element.

 

Dynamisch interieur.

In het interieur van de BMW i8 wordt de consequente sportiviteit van het exterieur naadloos voortgezet. Alle elementen hebben een licht en dynamisch karakter. Het layering-principe zorgt in het interieur voor een nieuwe relatie tussen functionaliteit en heldere vormgeving. Ook het lichtgewicht bouwprincipe krijgt zo zijn materiële vorm. De zichtbare carbonelementen in de dorpel benadrukken bijvoorbeeld het lage gewicht van de BMW i8.

Het klassieke sportautokarakter en de voor BMW kenmerkende bestuurdergerichtheid komen in gelijke mate tot uiting. De middenconsole is op de bestuurder georiënteerd. Alle instrumenten en het dashboard met twee grote, volledig digitale displays zijn moeiteloos te bedienen. De zitpositie van alle passagiers is bijzonder laag en de smalle lichtgewicht stoelen geven ook bij pittig bochtenwerk betrouwbare steun en bieden hoog comfort. 

Kenmerkend design.

De BMW i8 Coupé. Een sportauto op het eerste gezicht. Een extreem laag en breed vooraanzicht, een vlak silhouet, krachtig gevormde vlakken en scherpe lijnen. Een tweede blik verraadt een goed doordacht nieuw autoconcept. Met een design waarbij functionaliteit voorop staat. Duurzaamheid en efficiency vinden aansluiting bij dynamiek en sportiviteit. Op de weg toont de BMW i8 het indrukwekkende samenspel van deze idealen: laag boven het wegdek, in de voor BMW kenmerkende topvorm.

 

slide
slide
slide

Duurzame materialen.

De kleuren en materialen van het design van de BMW i8 ondersteunen het uitgangspunt van een doordacht, duurzaam sportautoconcept. Door gerichte toepassing van materialen zoals bijzonder lichte kunststof van gerecyclede frisdrankflessen en andere hulpbronnen besparende materialen wordt duurzaamheid tastbaar. Tegelijk onderstreept het interieur in elk detail zijn moderne sportiviteit en een premium karakter, dat in alle hoogwaardige interieurwerelden duidelijk tot uitdrukking komt.

Nieuwe rij ervaring.

De combinatie van een elektromotor plus een krachtige benzinemotor is een solide basis voor de meest innovatieve sportauto van deze tijd – de BMW i8. Het sportieve karakter van deze auto is op elk moment voelbaar: de fijn afgestemde samenwerking tussen verbranding- en elektromotor resulteert in evenveel efficiency als dynamiek. 
De BMW eDrive technologie in de BMW i8 is het resultaat van jarenlange BMW EfficientDynamics research en ontwikkeling.
Het volledige koppel van de soepele elektromotor is vanuit stilstand oproepbaar en zorgt voor ongeëvenaard rijplezier. Een innovatief koelsysteem houdt daarbij de HV-accu altijd op de optimale bedrijfstemperatuur, waardoor de prestaties en de levensduur van de cellen gemaximaliseerd worden.
Het intelligente energiebeheer van de BMW i8 coördineert het optimale samenspel tussen de elektromotor en de HV-accu en is altijd afgestemd op maximale prestaties bij een minimaal verbruik. Zo ontstaat een krachtig en efficiënt plug-in hybridesysteem.