De nieuwe BMW 3 Serie Touring.

Vanaf 28 september in de showroom bij Ekris.

De nieuwe BMW 3 Serie Touring.

De 6e generatie BMW 3 Serie Touring heeft zijn opwachting gemaakt! Al ruim 32 jaar is dit het sportieve succes van BMW. Een gespierde sportieve atleet, zo toont de nieuwe BMW 3 Serie Touring. Strakke, scherpe lijnen en een dynamische vormgeving. Hij is 76 mm langer dan zijn voorganger en ook in de breedte en hoogte is de auto iets gegroeid. De spoorbreedte voor en achter is ook gegroeid met respectievelijk 43 en 21 mm. Dit zorgt voor sportief en wendbaar rijgedrag.

 

Tijdelijk aanbod 3 Serie.

Kiest u nu voor de nieuwe 3 Serie Touring, dan heeft Ekris een mooi aanbod voor u. Tijdelijk stapt de snelle beslisser namelijk in een 330iA Touring voor de prijs van een 320i Touring. De BMW 330iA Introduction rijdt u dan voor € 49.542,-. Dat betekent een voordeel van €3.630,-. De actie is geldig zo lang onze voorraad strekt.

slide
slide
slide

Interieur.

De BMW 3 Serie Touring is niet alleen van buiten sportief, ook van binnen voelt u de sportieve ambiance. Daar zorgt het nieuwe standaard sportstuurwiel  voor. Deze is met leder bekleed en voorzien van multifunctionele knoppen, duimsteunen en verchroomde delen. Verder herkent u het Control Display en het BMW instrumentenpaneel. Het dashboard heeft een lichte vormgeving met verchroomde sierlijsten.

 

Nieuw ontworpen stoelen geven extra ruimte rond de schouders en ook meer hoofdruimte dan de stoelen in de vorige BMW 3 Serie Touring. Achterin ondervinden passagiers meer beenruimte en een gemakkelijke in- en uitstap. De achterbank biedt plaats aan drie kinderzitjes. 

Innovatieve functionaliteit.

De BMW 3 Serie Touring is natuurlijk geliefd om zijn omvangrijke bagageruimte. Deze is nog extra toegenomen bij het nieuwste model. Het totale laadvolume is toegenomen met 32 liter, dat maakt de totale inhoud maar liefst 500 liter.

 

Optioneel is Comfort Access te bestellen, waarmee de auto met de afstandsbediening automatisch ontgrendeld wordt wanneer de bestuurder in de buurt komt en bij het weglopen vergrendelt de auto vanzelf. Ook opent en sluit de achterklep automatisch met deze functie.

 

Uniek zijn de optionele anti-sliprails in de laadvloer. De rails komen automatisch omhoog zodra de bagageklep is gesloten. Daarmee is het schuiven van voorwerpen tijdens het rijden door de bagageruimte verleden tijd.   

Rijgedrag.

Wat is er veranderd in het rijgedrag van de 3 Serie Touring, die altijd al een sportieve en comfortabele wegligging had? Het nieuwe model heeft een dynamische scherpte en een intensievere wendbaarheid en wegligging. Dit komt mede door een stijvere carrosserie en wielophanging. Daarbij is het zwaartepunt verlaagd en is het nieuwe model 10 kilogram lichter dan zijn voorganger.

De introductie van de slagafhankelijke demperregeling houdt de carrosserie veel stabieler bij het rijden over ongelijke wegen en bij een dynamische rijstijl in bochten.

Optioneel zijn het verlaagde M Sportonderstel en het Adaptief M onderstel met elektrisch geregelde dempers leverbaar.

Hoogwaardige opties.

Hoogwaardige opties.

De nieuwe BMW is op veel verschillende manieren te personaliseren. Bijvoorbeeld:
- Optionele individuele lederen bekleding
- Met leder bekleed dashboard
- Automatische climate control met drie zones
- Panoramisch glazen dak van 0,8 vierkante meter
- Extra verwarming
- Harman Kardon Surround Sound Sytem
- Ambianceverlichting
- Telefonie met draadloos opladen

Autonoom rijden.

Autonoom rijden.

De nieuwe BMW 3 Serie Touring is uitgerust met diverse systemen die de opmaat vormen naar autonoom rijden. Zo is de auto standaard voorzien van:
- Speed Limit Info
- Lane Departure Warning
- Collision and Pedestrian Warning met City-remfunctie

 

Optioneel kunt u kiezen voor:
- Active Cruise Control met Stop & Go functie
- Driving Assistant met Lane Change Warning
- Rear Collision Warning
- Crossing-traffic Alert

Driving Assistant.

Driving Assistant.

Een van de bijzondere opties is Driving Assistant Professional. Deze functie zorgt ervoor dat u binnen de lijnen van de rijstrook blijft, ook als de rijstrook versmald is.


Parking Assistant is een andere prettige optie, die tijdens in- en uit parkeren de bediening van stuur, gas en rempedaal en de aansturing van de automaat overneemt. Ook kan de auto met Reversing Assistant automatisch achterruitrijden tot 50 meter over exact hetzelfde traject dat vooruit is afgelegd.

Motoren en Prijzen.

Met de introductie in september komt BMW met drie benzine- en drie dieselmotoren. Per november komen er nog twee benzinemodellen en een dieselvariant bij. Volgend jaar zomer volgt ook een plug-in hybride versie van de BMW 3 Serie Touring.

BMW M340i xDrive Touring
BMW 320i Touring
BMW 330i Touring
BMW 330d xDrive Touring
BMW 318d Touring
BMW 320d Touring
Imposant front.

Imposant front.

De BMW 3 Serie Touring oogt imposant met zijn grote nierengrille, lage dubbele koplampen en een prominente voorbumper. We zien een opvallende knik in de onderrand van de koplampen en horizontale, T-vormige luchtinlaten. 

Dynamische lijnenspel.

Dynamische lijnenspel.

Het sportieve uiterlijk van de auto wordt versterkt door de krachtige schouderlijn, een kenmerkende lijn die over de flanken uitkomt in de zogenoemde Hofmeister-knik (de bocht aan de voet van de C-stijl bij de achterste zijruit) . Standaard is de auto uitgerust met dakrails en aluminium lijsten rond de zijruiten. De onmiskenbare achterspoiler, de LED achterlichten met een donkerder bovenste deel en de dubbele uitlaatpijpen geven de BMW 3 Serie Touring ook aan de achterkant zijn sportieve premium look. 

LED Verlichting.

LED Verlichting.

Standaard is de BMW 3 Serie Touring uitgerust met LED-koplampen. Optioneel is dit uit te breiden met U-vormige dagrijverlichting en BMW Laserlight.

Productie en introductie.

De BMW 3 Serie Touring wordt geproduceerd in München. Vanaf 28 september staat de nieuwe 3 Serie Touring bij Ekris in de showroom. 

Bekijk de video.