Nieuwsitem

Ekris levert tien BMW i3's aan Sweco

Op woensdag 12 april 2017 zijn er door Ekris maar liefst tien nieuwe BMW i3's afgeleverd op het hoofdkantoor van Sweco in De Bilt. In 2025 wil Sweco 50% van haar wagenpark volledig elektrisch laten rijden. Met de aanschaf zet Sweco een eerste stap om deze mobiliteitsambitie waar te maken.

 

“Sweco wil voorop lopen in een volledig duurzame en CO2-neutrale mobiliteit van haar medewerkers, zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen”, vertelt Erik van Schie, financieel directeur bij Sweco Nederland. “De BMW i3 is volledig emissievrij aangedreven, gebouwd met wind- en waterenergie en gemaakt met natuurlijke of gerecyclede materialen. Op basis van een gebruikerstest afgelopen najaar en de actieradius van de auto, hebben we gekozen voor de BMW i3.”

 

BMW i3 van Ekris
Tijdens de aflevering verzorgde Ekris Utrecht een persoonlijke instructiefilm voor Sweco. De elektrische BMW i3 heeft een officiële actieradius van 300 kilometer en is verkrijgbaar met diverse opties en combinaties voor het interieur. De BMW i3 heeft daarnaast de hoogste wendbaarheid en rijdynamiek in zijn klasse en accelereer van 0 naar 100 kilometer per uur in 7,3 seconden.

 

Voor BMW i is schone energie vanzelfsprekend. Zo zijn de carbonvezels waar het ultralichte passagierscompartiment van de BMW i3 van is gemaakt, geproduceerd met 100% hernieuwbare energie: waterkracht uit één van de grootste waterkrachtcentrales ter wereld. Ook wordt het leder van de BMW i3 voor 100% gelooid met het natuurlijke extract van olijfbladeren.

 

Drone filmt BMW’s
In de ochtend zijn de tien BMW i3’s op een trailer naar De Bilt gereden. De elektrische auto’s worden aan het begin van de oprijlaan van het landgoed Houdringe aan De Holle Bilt 22 gelost. Tien chauffeurs reden de auto’s tegelijkertijd in één rij naar het hoofdkantoor van Sweco. Dit is gefilmd met een drone. In de loop van de ochtend gaven Erik van Schie en Anne Brons, directeur Sales van BMW Group Nederland, een korte speech.

 

 

Bilts Energie Akkoord
Vorig jaar heeft Sweco samen met gemeente De Bilt, energiecoöperatie BENG! en andere Biltse organisaties met de ondertekening van het Bilts Energie Akkoord de ambitie uitgesproken om in 2030 energieneutraal te zijn. De keuze van Sweco om 50% van haar wagenpark elektrisch te laten rijden, sluit hier mooi bij aan.

 

Bron: http://www.sweco.nl/nieuws/nieuwsartikelen/sweco-vervangt-10-bedrijfsautos-door-elektrische-autos/ 

 

BMW i3 van Ekris bij Sweco

 

BMW i3 van Ekris bij Sweco

 

BMW i3 van Ekris bij Sweco

 

BMW i3 van Ekris bij Sweco

 

BMW i3 van Ekris bij Sweco

 

BMW i3 van Ekris bij Sweco

 

BMW i3 van Ekris bij Sweco