Nieuwsitem

De BMW 225xe Active Tourer is vernieuwd.

De BMW 225xe Active Tourer heeft een update gekregen. De plug-inversie van de 2-serie Active Tourer krijgt een groter accupakket en daarmee dus een groter elektrisch rijbereik. Tegelijk is de CO2 emissie met meer dan 15% verminderd.

 

De actieradius is vergroot van 41 kilometer naar 57 kilometer; een winst van 25%. Dankzij het nieuwe lithium-ion accupakket, is de capaciteit verhoogd van 7,7 kWh naar 10 kWh. Voor berijders die de auto voornamelijk in de stad gebruiken, zal de actieradius in praktijk nog hoger kunnen uitvallen. Met het remmen wordt energie teruggewonnen en dit zorgt voor extra elektrisch bereik van de accu, die onder de bodem van de laadruimte is geplaatst.

 

Aandrijving

Onder de motorkap ligt een 1,5-liter 3-cilinder-in-lijn turbobenzinemotor met een vermogen van 100 kW (136 pk). Deze drijft via een zestraps Steptronic automaat de voorwielen aan. De achterwielen worden aangedreven door de elektromotor van 65 kW (88 pk).

 

Snelle acceleratie

De BMW 225xe Active Tourer gaat van 0 naar 100 km/h in 6,7 seconden. De elektromotor zorgt daarbij voor een extra boost. De topsnelheid van de BMW 225xe Active Tourer bedraagt 202 km/u. Bij uitsluitend elektrisch rijden is een maximale snelheid van 130 km/u mogelijk

 

Opladen

Opladen kan via het stopcontact met  de meegeleverde laadkabel. Zo laadt de accu in vijf uur volledig op. Met gebruik van een BMW i Wallbox laadt de accu naar 100%t in 3 uur en 15 minuten.

 

De voordelen van de BMW 225xe Active Tourer op een rij:

  • Kostenbesparing: elektrisch rijden in stedelijk gebied is voordeliger dan rijden op diesel of benzine als de accu thuis of op het werk wordt opgeladen tegen een laag elektriciteitstarief.
  • Interieur altijd op de juiste temperatuur, ook voor het instappen: voorverwarmen en -koelen is standaard.
  • Remmen is energie terugwinnen: de accu wordt bijgeladen bij afremmen.
  • Het beste van twee werelden: plug-in hybrides bieden elektrisch rijplezier in stedelijke gebieden en de bekende BMW rijdynamiek op lange afstanden.
  • Geschikt voor de toekomst: omdat een plug-in hybride ook geheel emissievrij kan rijden is hij geschikt voor rijden in milieuzones in steden. Bovendien kunnen gebruikers profiteren van parkeerprivileges.
  • Beter leefklimaat in de stad: elektrisch rijden draagt bij aan vermindering van emissie en van geluidsoverlast in steden.

 

Contact opnemen