Nieuwsitem

Nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo

De nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo combineert het comfort van een luxe sedan voor lange afstanden met de aantrekkelijke styling van een coupé. De opvolger van de BMW 5 Serie Gran Turismo biedt meer ruimte, luxe en functionaliteit. Actieve ondersteltechnologieën zorgen daarbij voor optimale rijeigenschappen – en voor indrukwekkende wendbaarheid bij elke snelheid! Lees hier meer. 

 

Unieke combinatie

 

“De BMW 6 Serie Gran Turismo biedt een unieke combinatie van een luxueus interieur en veelzijdigheid verpakt in een elegant ontwerp. Tezamen met het sportieve, dynamische karakter waarvan onze klanten zo houden, versterkt dit model de bovenste regionen van onze modellenreeks”, zegt Dr. Ian Robertson, als lid van de raad van bestuur van BMW AG verantwoordelijk voor verkoop en het merk BMW.


De nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo beleeft zijn wereldpremière tijdens de IAA van Frankfurt 2017 in september. Vanaf de marktintroductie in november zijn drie van BMW's nieuwste motorvarianten leverbaar. Op twee daarvan is BMW's xDrive vierwielaandrijving bovendien optioneel.

 

Prijs BMW 6 Serie Gran Turismo

Ook de prijzen van de BMW 6 Serie Gran Turismo zijn inmiddels bekend.

 

Motorisering Prijs
BMW 630iA € 72.741,-
BMW 640iA € 79.728,-
BMW 640iA xDrive € 88.686,-
BMW 630dA € 82.018,-
BMW 630dA xDrive € 88.034,-

 

Meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen?

Neem contact op

 

Lichter, sportiever en zuiniger 

In vergelijking met het voorgaande model heeft BMW 150 kilogram gewicht weten te besparen. Dit is bereikt dankzij een intelligent ontwerp en het gebruik van meer aluminium en staal met een hoge treksterkte voor zowel de carrosserie als het onderstel. Samen met de verbeterde aerodynamica, het gestegen vermogen en de zuinigere motoren, zorgt dit voor sportievere prestaties en minder brandstofverbruik. Afhankelijk van de motorvariant gaat de acceleratie van 0 naar 100 km/u tot wel 0,7 seconde sneller (BMW 630i Gran Turismo) vergeleken met de gelijk gemotoriseerde voorganger. Tegelijkertijd zijn zowel het brandstofverbruik als de uitstoot in de NEDC-testcyclus tot wel 15% lager (BMW 640i Gran Turismo, BMW 630d Gran Turismo). Zowel de dynamiek als het rijcomfort van de nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo plukken de vruchten van aanzienlijke verbeteringen aan het onderstel. De achtwielophanging is standaard voorzien van luchtvering met automatische niveauregeling, terwijl het rijcomfort verder te vergroten is door te kiezen voor de adaptieve vering (voor en achter evenals Dynamic Damper Control).

 

De optie Executive Drive, aangeboden in combinatie met Integral Active Steering en voorzien van actieve rol-stabilisatie, geeft de auto een sportiever weggedrag. Met de luchtvering kan de bestuurder de bodemvrijheid handmatig tot 20 mm vergroten, zodat oneffenheden op onverharde wegen geen belemmering meer vormen. Verlagen met 10 mm is eveneens mogelijk – zowel handmatig met behulp van een knop als automatisch, mits via Driving Experience Control de SPORT-stand is gekozen en tenslotte ook als de auto sneller rijdt dan 120 km/u. Alle optionele onderstelsystemen zijn nu leverbaar in combinatie met BMW xDrive.

 

Premium gevoel

Het interieur is ontworpen met een op de bestuurder gerichte cockpit en een zeer ruim passagierscompartiment. De verhoogde zitpositie verbetert het zicht van de bestuurder en zorgt – samen met de ergonomische indeling – al voor een gevoel van rijplezier. De belijning van het interieur, de gebruikte materialen en de degelijke constructie stralen vakmanschap uit en dragen bij aan het premium gevoel. De achterpassagiers zitten op drie separate stoelen, met een ruime hoeveelheid beenruimte. Ondanks de lagere daklijn is de hoofdruimte toch flink toegenomen. Tegelijkertijd zorgen nieuw ontworpen stoelen samen met verbeterde geluidsisolatie voor nog meer rijcomfort. Met de optioneel verkrijgbare elektrisch te verstellen achterstoelen kunnen de passagiers de hoek van de rugleuning aanpassen.

De nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo heeft standaard een elektrisch bedienbare kofferklep. De inhoud bedraagt 610 liter (110 liter meer vergeleken met zijn voorganger). Voor gebruiksgemak is de tildrempel met meer dan vijf centimeter verlaagd – en daarmee net zo laag als de laadvloer van de bagageruimte. De rugleuning van de achterbank is in 40:20:40 delen neerklapbaar. Ontgrendeling gaat via de kofferbak waarna de leuning met behulp van een daar geplaatste knop elektronisch omklapt. Het resultaat is een bagageruimte met een maximum inhoud van 1.800 liter (100 liter meer dan zijn voorganger). De uit twee delen bestaande hoedenplank is degelijk en kan onder de laadvloer worden opgeborgen.

 

Nieuwe generatie motoren

De motoren voor de nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo zijn voorzien van toonaangevende TwinPower Turbo technologie. Ze zijn standaard gekoppeld aan een 8-traps Steptronic automaat. De motoriseringen die leverbaar worden zijn:

 

  • BMW 630i Gran Turismo
    De 2.0 liter viercilinder benzinemotor van de levert een maximum vermogen van 190kW/258 pk en een maximum koppel van 400 Nm. Hiermee sprint hij in 6,3 seconden van 0 naar 100 km/u. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt 6,2 - 6,6 l/100 km* bij een CO2-uitstoot van 142 - 152 g/km*.

  • BMW 640i Gran Turismo 

De 3.0 liter zescilinder zes-in-lijn benzinemotor levert een maximum vermogen van 250 kW/340 pk en een maximum koppel van 450 Nm. Hiermee is de auto in staat om in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren (de BMW 640i xDrive Gran Turismo is nog 0,1 seconde sneller). Het gemiddeld brandstofverbruik van de twee versies bedraagt achtereenvolgens 7,0 - 7,4 l/100 km en 7,7 - 8,2 l/100 km* bij een CO2-uitstoot van 159 - 169 en 177 - 187 g/km*.

 

  • BMW 630d Gran Turismo

De 3.0 liter zes-in-lijn dieselmotor levert 195 kW/265 pk en 620 Nm. Deze motor is eveneens te combineren met xDrive. De nieuwe BMW 630d Gran Turismo en de BMW 630d xDrive Gran Turismo accelereren in achtereenvolgens 6,1 en 6,0 seconden naar 100 km/u. Het gemiddeld brandstofverbruik van de twee bedraagt 4,9 - 5,3 en 5,4 - 5,9 l/100 km*. Dit bij een CO2-uitstoot van achtereenvolgens 129 - 139 en 144 - 154 g/km*.

 

Meer informatie?

Heeft u behoefte aan meer informatie over de BMW 6 Serie Gran Turismo? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen