Nieuwsitem

De BMW Concept 8 Serie

De BMW Concept 8 Serie geeft alvast een uniek inzicht in de ontwikkeling van de nieuwe BMW 8 Serie. Op het Concoro d’Eleganza Villa d’Este (26 t/m 28 mei) schittert de BMW Concept 8 Serie voor het eerst in het openbaar. 

 

BMW 8 Serie Coupé

"Het getal 8 is sinds jaar en dag het uithangbord voor sportiviteit en exclusiviteit bij BMW" aldus Harald Krüger, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW Group. De BMW 8 Serie Coupé zal zich bewijzen door een unieke combinatie van dynamische rij eigenschappen en moderne luxe. "Met de BMW Concept 8 Serie tonen we onze interpretatie van een absolute high-end rijmachine. Een luxueuze sportauto die compromisloze dynamiek op ongekende wijze aan moderne luxe koppelt. Voor mij eenvoudig een fascinerende auto", aldus Adrian van Hooydonk, hoofd BMW Group Design. De BMW Concept 8 Serie is een voorproefje van de BMW 8 Serie Coupé die volgend jaar wordt geïntroduceerd. Dit unieke model zet de traditie voort van succesvolle sportauto's en breidt het aanbod van BMW in het luxe topsegment uit. 

 

BMW M8

Terwijl er wordt gewerkt aan de nieuwe BMW 8 Serie Coupé, is ook de M8 volop in ontwikkeling. De ingenieurs van BMW M zijn volop in ontwikkeling en de eerste rondes op het circuit zijn een feit! Lees hier meer over dit topmodel en bekijk de eerste foto's van het volledig gecamoufleerde prototype. 

 

Lees meer

 

Exterieur 

De BMW Concept 8 Serie oogt laag en krachtig. De BMW nieren, dubbele koplampen en grote luchtinlaten combineren de kenmerkende BMW-look met een gloednieuwe designtaal. Het front van de BMW Concept 8 Serie onderstreept de rijdynamiek samen met de ranke dubbele laserkoplampen en grote luchtinlaten. Carbon elementen dragen bij aan het sportieve high-performance karakter.

 

Interieur

Het interieur van de BMW Concept 8 Serie is compleet ontworpen rondom één aspect: Het rijden. Alle elementen zijn geplaatst op een vloeiende wijze waarbij de bestuurder volledig centraal staat. Een combinatie van sportiviteit, dynamiek en luxe zorgen voor een prachtig contrast. De exclusieve sportstoelen zijn slank met een schaal van carbon en bekleed met hoogwaardig leder. Alle elementen die van belang zijn voor het contact van de bestuurder met de auto zijn sportief gevormd. Ook het stuurwiel is sportief van snit: met spaken van met de hand gepolijst aluminium en rode schakelpeddels als knipoog naar de racerij. Het contrast tussen lichtgekleurd aluminium en de donkere lederen gripvlakken op de rand van het stuur scheppen een beeld van luxe sportiviteit tot in detail.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nieuwsitems.