Nieuwsitem

BMW iNEXT tot het uiterste gedreven tijdens wintertests op poolcirkel.

De toekomst van rijplezier nadert serieproductie! De BMW iNEXT wordt tot het uiterste gedreven in het testcentrum van BMW Group in het Zweedse Arjeplog. De elektrische aandrijflijn, de wielophanging en het onderstel worden onder de meest extreme omstandigheden getest om ze te perfectioneren.

 

EXTREME KOU. MAXIMALE GRIP.

De besneeuwde en bevroren wegen van het Zweedse Arjeplog vormen het perfecte toneel voor het testen van de nieuwe volledig elektrische SUV. Vooral de elektromotor en hoogspanningsaccu van de BMW iNEXT worden optimaal geanalyseerd. De testingenieurs hechten bijzonder belang aan het eDrive energiemanagement. Ze analyseren welke effecten de extreem lage temperaturen hebben op het opladen van de batterij, hoe de elektriciteit naar de elektromotor komt, hoe het elektrische systeem voorzien wordt van stroom en hoe de verwarming en de airconditioning reageren op de omstandigheden.

 

Op een afgesloten parcours met een ijzig oppervlak komen de elektronische regelsystemen al bij lage snelheden in actie. Dat betekent voor de ingenieurs dat ze bijvoorbeeld de interactie van de vierwielaandrijving – die speciaal voor elektrische aandrijving is ontwikkeld – met het Dynamic Stabilty Control (DSC) kunnen analyseren. Zo kunnen ze voortdurend de processen optimaliseren onder exact reproduceerbare omstandigheden.

De besturing en de remmen worden ook onder deze omstandigheden geoptimaliseerd. Net als het remvermogen moet de terugwinning van energie tijdens coasting exact worden afgestemd op elke rijsituatie. De paden rond Arjeplog vormen de ideale testomstandigheden voor dergelijke tests. De BMW iNEXT komt in de omgeving van Arjeplog voor alle denkbare uitdagingen te staan met wintertests op onverharde paden, droog asfalt en extreem glad ijs.

 

VERWACHT BEGIN 2021.

De BMW iNEXT wordt begin 2021 verwacht. Bekijk hier alvast de eerste beelden van de gecamoufleerde iNEXT.slide
slide
slide