Nieuwsitem

BMW introduceert Draadloos opladen voor de BMW 530e Sedan iPerformance

Vanaf juli 2018 introduceert BMW als eerste autofabrikant ter wereld een af-fabriek leverbaar draadloos laadsysteem voor de BMW 530e Sedan iPerformance. Met de introductie van deze baanbrekende laadtechnologie wordt het dagelijks gebruiksgemak van (deels) elektrische voertuigen aanzienlijk vergroot! Het opladen van een accu is nu makkelijker dan het ‘voltanken’ van een conventionele auto.

 

 

Hoe werkt BMW Wireless Charging?

‘BMW Wireless Charging’ zoals deze nieuwe manier van opladen genoemd wordt, werkt middels een Groundpad Module (GPM). Deze Groundpad kan zowel buitenshuis als in een garage worden geïnstalleerd. Daarnaast wordt er een component onder de auto gemonteerd, een zogenaamde CarPad module (CPM).

 

De BMW Wireless Charging module kan een hoogspanningsaccu opladen zonder kabels. Dit betekent dat de bestuurder de auto enkel boven de Groundpad moet parkeren. Het laadproces begint zodra de auto in de juiste positie staat, het systeem helpt de bestuurder hiermee via het Control Display. Hier wordt de situatie rond de auto weergegeven en helpen gekleurde lijnen de bestuurder de auto op de juiste plek te plaatsen. Als de accu volledig is opgeladen schakelt het systeem zich automatisch uit.

 

Contactloos opladen

De contactloze overdracht van energie van de Groundpad Module naar de CarPad gebeurt over een afstand van ongeveer 8 centimeter. De GroundPad Module wekt een magnetisch veld op, waardoor in de CarPad elektrische stroom ontstaat die de auto oplaadt. Het systeem heeft een capaciteit van 3,2kW zodat de accu van de BMW 530e Sedan iPerformance in ongeveer 3,5 uur is opgeladen.

 

Prijs BMW Wireless Charging

Vanaf 1 juli is BMW Wireless Charging opgenomen in de prijslijst van de BMW 5 Serie Sedan. De kosten van deze optie zijn als volgt:

 

BMW CarPad Wireless Charging: € 950,-

Accessoire GroundPad Module: € 2.380,-

 

De installatiekosten van de GroundPad Module liggen naar schatting tussen de € 1.000,- en € 1.750,-, afhankelijk van de locatie en voorzieningen. De opties Navigatiesysteem Professional, Parking Pack en Parking Assistant Plus zijn verplichte opties bij BMW Wireless Charging.

 

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze verkoopadviseurs.

 

Contact opnemen

 

Bekijk de video