Nieuwsitem

Drie feiten over de nieuwe BMW i3

De BMW i3 is milieubewust, 100% elektrisch en stijlvol. De BMW i3 heeft  een actieradius van maar liefst 200 kilometer. Zo combineert hij alle voordelen van duurzaam rijden met dagelijks gebruiksgemak en comfort; iets dat BMW rijders over het algemeen erg belangrijk vinden. Met de BMW i3 kiest u voor kwaliteit, duurzaamheid en rijplezier. Mocht u daar nog aan twijfelen, dan hebben wij 3 feiten om u te overtuigen. 

 

1. BMW i3 laadt drie keer sneller

De BMW i3 laadt drie keer sneller aan gewone laadpalen dan andere elektrische auto’s. Dit heeft te maken met het 3-fase laadsysteem dat alle BMW i3 (94 Ah) modellen hebben. In de praktijk betekent dit dat de BMW i3 binnen 1,5 uur weer opgeladen is tot een actieradius van 100 kilometer. De meeste woningen in Nederland met een eigen oprit zijn voorzien van een 3-fase aansluiting. Daardoor is het in de meeste gevallen mogelijk om, zonder verdere aanpassingen, thuis een 3-fase laadpunt aan te sluiten! 

 

2. Levensduur van BMW i accu beter

De batterijtemperatuur van BMW i accu’s wordt op peil gehouden met koelvloeistof. Dit zorgt voor een aanzienlijk langere levensduur. Met koelvloeistof blijft de accu op temperatuur tijdens het snelladen. Veel elektrische auto’s maken gebruik van lucht- of waterkoeling. Dit is een minder efficiënte manier van koeling die voor problemen kan zorgen tijdens het snelladen.

 

Alfen, gespecialiseerd in de distributie van elektrische energie, testte vorig jaar de accu’s van verschillende elektrische auto’s. Zij kozenuiteindelijk voor de BMW i3 accu omdat deze veel meer meer laadcycli doorstond dan accu’s van concurrerende auto’s. Alfen gebruikt de BMW i3 accu’s om zogenaamde superbatterijen te creëren die worden gebruikt voor de tijdelijke opslag van energie uit bijvoorbeeld een windpark of als tijdelijke energievoorziening tijdens festivals, waar voorheen vaak gebruik werd gemaakt van CO2-uitstotende generatoren.

 

3. Veilig bij een ongeval

Een veelvoorkomende vraag is: Wat gebeurt er met de BMW i3 wanneer de auto te water raakt? De BMW i3 is uitgerust met verschillende systemen om een elektrische schok te voorkomen. Op het moment dat de airbags uitklappen, wordt het hoogvoltagesysteem volledig uitgeschakeld. Ook als de auto te water raakt, gebeurt dit dankzij een waterdetectiesysteem. Om deze reden wordt bij brand ook geadviseerd om zo snel mogelijk te starten met blussen, zodat de zekering door middel van het waterdetectiesysteem dan uitslaat. Verder is de BMW i3 zodanig gebouwd, dat het batterijpakket niet in de kreukelzone ligt. Zo blijft de batterij ook dan veilig beschermd.