Nieuwsitem

Eerste bokaal is binnen.

Voor Max Veels en Jacky van der Ende is de eerste bokaal van het raceseizoen binnen. Een goed weekend op het circuit van Spa-Francorchamps werd bekroond met een mooie derde plek in race twee.

 

De eerste race op het prachtige circuit in de Ardennen stond voor zondagochtend in de agenda. Max Veels nam de start van race 1 voor zijn rekening, maar helaas kwam Max niet lekker van zijn plek. “Ik koos eieren voor mijn geld in de eerste bocht om een aanrijding te voorkomen. Hierdoor kwam ik als tiende door Eau Rouge.” Vanaf de tiende plek beginnen Max en Jacky aan een inhaalrace. Na een tijdje op podiumkoers te hebben gereden komt Jacky als vierde over de streep in race 1.

 

Ekris BMW M2 Cup

 

Bij de start van race 2 op zondagmiddag zijn de rollen omgedraaid. Jacky mag van start gaan en doet dat goed. “Ik had een goede start en kon het tempo van de rijders voor me goed volgen. Ik moest alles geven, maar heb een prima stint kunnen rijden.”

 

Na de iets te lange pitstop neemt Max het stuur van de BMW M2 over. “Ik reed in een soort van niemandsland met niemand voor of achter mij. Zo heb ik de auto naar de eindstreep gereden en even leek het erop dat we weer naast een podiumplek grepen.” Enkele uren na het vallen van de finishvlag volgde er echter goed nieuws. De heren promoveerden naar plek 3 in de race en konden zo eindelijk een bokaal mee naar huis nemen.

 

Ekris BMW M2 Cup StartMINI
Ekris MINI

Ekris MINI

Ontdek alles over MINI.