Nieuwsitem

Eerste rijtest MINI Electric

De redactie van Autoweek is als eerste op pad gegaan met het prototype van de nieuwe MINI Electric! Het prototype is gehuld in een flinke laag camouflagekledij, maar laat toch al wat eerste designkenmerken zien.

 

Nog steeds écht MINI, maar dan elektrisch.

De MINI Electric zal op het gebied van looks slechts in detail verschillen van zijn broers met verbrandingsmotoren en ook op het gebied van rijplezier hoef je in de MINI Electric volgens redacteur Stéphan Vermeulen geen concessies te maken. De MINI Electric heeft wel een gaspedaal én een rempedaal, maar in feite kun je de auto met enkel het gaspedaal door het verkeer loodsen. Net als bij de BMW i3 wordt er namelijk gebruik gemaakt van het zogenaamde one-pedal principe waarbij de auto zelf afremt bij het loslaten van het gaspedaal.

 

Als een Cooper S op het circuit.

"Bij de acceleratie vanuit stilstand is het kinderlijk eenvoudig om de Cooper S met 190 pk bij te houden. De enorme trekkracht van de elektrische Mini wordt verrassend goed op het natte asfalt losgelaten. Slalommend knallen we nog altijd achter de Cooper S aan, een krappe bocht vol uitaccelereren is geen probleem. Door de verfijnde ingrepen van de tractieregeling gaat dat veel beter dan we gewend zijn in de elektrische voorwielaandrijvers die we nu kennen" aldus Stéphan. 

 

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de MINI Electric? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsupdates. 

 

Op de hoogte blijven

 

 Bron: Autoweek slide
slide
slide