Nieuwsitem

Weg naar boven is ingezet.

In het tweede raceweekend in de BMW M2 Cup hebben Max Veels en Jacky van de Ende de weg naar boven ingeslagen. Op het Belgische Circuit van Zolder werd lange tijd meegestreden voor de podiumplekken. Helaas werd er net naast het podium gegrepen waardoor de beloning voor de gemaakte progressie uitbleef.

 

RACE 1.
In de eerste race zorgde een goede start van Jacky van der Ende ervoor dat de Ekris BMW M2 CS al snel opstoomde naar een vijfde plek. In de warme omstandigheden hadden de banden het zwaar, maar Jacky hield zich knap staande. Door een kapotte wiellager werd de wegligging van de M2 CS wat minder en verloor Jacky één positie aan de concurrentie. Terwijl Max Veels in de pitstraat klaar stond om het stuur van Jacky over te nemen, vloog er een concurrent van de baan. Na deze crash vloog de auto in brand en werd de race tijdelijk stilgelegd. Na de neutralisatie werd de race weer hervat met Max achter het stuur en een sprintrace volgde, maar zonder resultaat. Race 1 werd namelijk afgevlagd met de stand zoals deze voor de neutralisatie was. Hierdoor eindigden de mannen Race 1 op P6.

 

BMW M2 CS Ekris Zolder

 

RACE 2.
Race 2 hetzelfde beeld. Ook deze keer startte Jacky van der Ende weer erg sterk en reed hij de BMW M2 CS naar de kop van het veld. Achter de podiumkandidaten wist Jacky zijn plek ten opzichte van zijn achtervolgers te verdedigen tot aan de pitstops. Na de stop nam Max Veels plaats achter het stuur en Max had direct zijn ritme gevonden. Ondanks wat krachtverlies van de motor wist Max de concurrentie achter zich te houden en stuurde hij de BMW op plaats 4 over de finish. Door een tijdstraf van de concurrentie leek plek 4 nog even gepromoveerd te worden naar plek 3, maar nadat Jacky en Max de bokaal voor plek 3 hadden opgehaald werd de tijdstraf teruggedraaid. Hierdoor werd race 2 afgesloten met een mooie vierde plek.

 

Max Veels Jacky van der Ende rijderswissel

 

De volgende race in de BMW M2 Cup is in het weekend van 17 t/m 19 september. Dan zullen Max en Jacky de strijd aangaan met de concurrentie op het circuit in Assen.MINI
Ekris MINI

Ekris MINI

Ontdek alles over MINI.