Nieuwsitem

De Nieuwe BMW 8 Serie Coupé op weg naar serieproductie

De BMW 8 Serie Coupé bevindt zich in de laatste ontwikkelingsfase in aanloop naar serieproductie. Tijdens de rijtests die momenteel plaatsvinden in Wales wordt er gesleuteld aan het perfectioneren van de rijsystemen en het onderstel. Hierbij ligt de nadruk op de krachtigste variant van de nieuwe BMW 8 Serie Coupé: De M850i xDrive.

 

De volledig vernieuwde achtcilinder motor in de BMW M850i xDrive Coupé levert zowel enorme trekkracht voor op het circuit, als een ontspannen karakter voor een zondagse rit. In de rijmodi Sport en Sport+ is de vermogensafgifte en het motorgeluid duidelijk aanwezig. Ook de dynamische vierwielaandrijving wordt op minitieuze wijze afgestemd op de gekozen rijmodus. De setup van het nieuwe BMW xDrive systeem met de nadruk op achterwielaandrijving is merkbaar in iedere rijmodus, terwijl ambitieuze bestuurders profiteren van actieve blokkering van het achterdifferentieel voor maximale tractie tijdens het uitaccelereren van een bocht.

 

‘Het aanpassingsvermogen van de nieuwe BMW 8 Serie Coupé maakt op mij de meeste indruk tijdens het testwerk’ - Markus Flasch, BMW 8 Serie Project Manager. 

 

De nieuwe BMW 8 Serie Coupé wordt geleverd met verschillende bandenmaten voor- en achter. De bredere achterbanden komen de sportieve rijbeleving ten goede omdat hierdoor de wielophanging beter afgesteld kon worden. "Ook de hogere camberwaarden voor alle wielen en specifieke elastokinematische aanpassingen resulteren in uitzonderlijk hoge bochtsnelheden voorafgaand aan de interventie van de elektronica. Indien gewenst, kun je zelfs op het circuit rijden met DSC ingeschakeld" aldus Jos van As, hoofd Suspension Application.

 

Volledig vernieuwde V8-motor

Ook de nieuwe V8-motor draagt resoluut bij aan de uitzonderijke performance van de BMW M850i xDrive Coupé. Zonder gewichtstoename ten opzichte van de vorige motor nam het vermogen met 50 kW (68 pk) toe tot 390 kW (530 pk). Het maximumkoppel is met 100 Nm toegenomen tot 750 Nm bij 1.800 toeren per minuut. De achtcilindermotor is gekoppeld aan een grondig geoptimaliseerde 8-traps Steptronic sporttransmissie, die gekenmerkt wordt door een groter bereik en kortere schakeltijden.


‘De nieuwe V8-motor biedt exact de juiste balans tussen prestaties en emotie, waarmee ook de BMW 8 Serie Coupé zich onderscheidt’, zegt Christian Billig, hoofd Drive System Integration. ‘De achtcilindermotor en de 8-traps Steptronic automaat werken harmonieus samen tijdens krachtige versnellingen. Tegelijkertijd wordt de vermogensafgifte op authentieke wijze gereflecteerd door het geluid van het nieuw ontwikkelde sportuitlaatsysteem. En dankzij BMW xDrive en actieve achterasvergrendeling worden de aandrijfkrachten op ultieme wijze omgezet in rijdynamiek.’

 

Intensief testprogramma in Wales

Met de tests in Wales ronden de ontwikkelaars het uitzonderlijk veelzijdige en intensieve testprogramma af in de aanloop naar de serieproductie van de nieuwe BMW 8 Serie Coupé. Behalve op het circuit en afgesloten testwegen worden de prototypes ook getest op de openbare weg, om informatie te vergaren over de rijprestaties in de praktijk. Deze testsessies zijn een perfecte aanvulling op de informatie die al eerder verzameld is, bijvoorbeeld tijdens wintertests in het Zweedse Arjeplog, op de testbaan van BMW Group in Miramas in Zuid-Frankrijk, op de Nordschleife van de Nürburgring en tijdens initiële tests op racecircuits.

De verkoop van de BMW 8 Serie Coupé start in de loop van 2018. Het cijfer 8 in de modelaanduiding verwijst naar de prominente positie van het nieuwe model in het aanbod van BMW, zoals voorheen het geval was bij de BMW Z8 en momenteel bij de BMW i8. Deze aanduiding is gereserveerd voor uitzonderlijk sportieve voertuigen met een hoge emotionele waarde.

 

Op de hoogte blijven over ontwikkelingen rondom de nieuwe BMW 8 Serie Concept?

 

Op de hoogte blijven

 

 

 

 

 

 

 


 Nieuwsitems.