Nieuwsitem

De nieuwe BMW M2 Competition

De BMW M2 Competition is nóg krachtiger dan voorheen. Een geweldige combinatie van performance, wendbaarheid en kracht. De 410pk sterke bi-turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor realiseert topprestaties en vestigt nieuwe records. Dit nieuwe M Model is gebouwd voor winnaars.

 

 

 

5 Feiten. 

  • In gewicht geoptimaliseerde bi-turbo voor maximale krachtontplooiing
  • Vermogen 302 kW (410 pk)*
  • Maximaal koppel 550 Nm*
  • Van 0 tot 100 km/h in 4,2 s met M DCT*
  • Maximaal motortoerental 7.600 tpm*

 

Krachtig karakter.

De BMW M2 Competition wekt met tal van opwindende details pure adrenaline op. Vergrote luchtinlaten en de doorlopende nierengrille met M2 badge domineren de voorzijde. Het kenmerkende coupé-silhouet loopt vanaf de indrukwekkende motorkap door tot aan de gespierde achterzijde. Markante 19-inch lichtmetalen M wielen zorgen voor dynamische spanning, M kieuwen met modelaanduiding 'M2' en M buitenspiegels in carrosseriekleur onderstrepen het autosportkarakter. Aan de achterzijde duiden de M diffusor en de afgeschuinde uitlaateindpijpen in zwart chroom op de hoogste sportieve ambities.

 

Prestatiegericht.

De BMW M2 Competition is uitgerust met een nieuw, dubbel uitlaatsysteem met twee elektronisch bedienbare kleppen. Daarnaast zorgt een verstevigingsbalk van met koolstofvezel versterkt kunststof tussen veerpoten en schutbord voor verbeterde stijfheid van de voorzijde. 

 

 

 

Cockpit voor het circuit.

Een cockpit die is gebouwd voor het circuit: het M specifieke instrumentenpaneel met rode wijzers, in het midden geplaatste olietemperatuurmeter en opschrift 'M2 Competition' is consequent op de bestuurder gericht. Ook het met leder beklede M stuur is geoptimaliseerd voor topprestaties. Met de M1/M2 toetsen kunnen individuele rijprofielen worden geconfigureerd, terwijl de schakel-paddles er samen met de M transmissie met dubbele koppeling voor zorgen dat er razendsnel kan worden geschakeld. De set-up wordt gecompleteerd door de optionele M sportstoelen: deze zien er in het zwarte leder Dakota met verlicht M2 logo niet alleen mooi uit, maar bieden ook perfecte steun – M design op de ideale lijn, geïnspireerd door de autosport.

 

De nieuwe metallic kleur Hockenheim Silver is exclusief beschikbaar voor de BMW M2 Competition. In het najaar verwachten wij deze krachtige BMW M2 in onze showrooms. Prijzen worden binnenkort bekendgemaakt. 

 

Video.

 

 Foto's.

 

 

 

 

* Voorlopige, nog niet officieel bevestigde waarden, wijzigingen voorbehouden.

Het brandstofverbruik van de BMW M2 Competition varieert tussen de 9,2 en 10 l/100 km en de CO2 emissie varieert tussen de 209 en 228 g/km. Data op basis van peildatum 16-04-2018.