Nieuwsitem

De nieuwe BMW M3 CS

Naast de BMW M4 CS is er nu nog een exclusief gelimiteerd model: De BMW M3 CS. Deze unieke M3 biedt een sublieme mix van dynamiek en dagelijkse bruikbaarheid. De BMW M3 CS is in een beperkte oplage van 1.200 stuks leverbaar. 

 

Zescilinder-in-lijn

De nieuwe BMW M3 CS is voorzien van een zescilinder-in-lijn benzinemotor met BMW M TwinPower Turbo techniek. Deze motor is standaard gekoppeld aan een BMW M Double Clutch Transmission (MDCT) met zeven versnellingen. Daarnaast is de BMW M3 CS voorzien van een speciaal voor de CS ontwikkeld sportuitlaatsysteem. 

 

Het vermogen van de M3 CS bedraagt 338kW / 460pk en het maximumkoppel komt uit op 600Nm. Dit is 10pk en 50Nm meer dan de reguliere BMW M3 met Competition Pack. De nieuwe BMW M3 CS accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 3,9 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 280 km/u. 

 

Om het overweldigende vermogen te kunnen remmen is de BMW M3 CS standaard uitgerust met M Compound remmen. De voorste remklauwen zijn elk voorzien van vier zuigers, de achterste van twee zuigers. De M3 CS beschikt over 9 J x 19 inch lichtmetalen wielen op de vooras en 20 J x 20 inch exemplaren op de achteras in DTM-design in de kleur Orbit Grey Matt. Ook op de wielen is lichtgewicht technologie toegepast; de voorste wegen per stuk rond de negen en de achterste rond de tien kilogram.

 

 

Gewichtsbesparende materialen

De nieuwe BMW M3 CS is voorzien van veel high quality materialen die zorgen voor een optimale gewichtsbesparing. Zo zijn de motorkap, het dak, de splitter aan de voorzijde, de rand van de achterspoiler en de diffuser aan de achterzijde vervaardigd uit carbon. De BMW M3 CS weegt slechts 1.585kg, de gewichtsbesparing ten opzichte van de reguliere BMW M3 bedraagt hiermee tien kilogram. 

 

In het interieur van de M3 CS vinden we wederom veel carbon accenten terug. Ook is er gebruik gemaakt van een verfijnde combinatie van Alcantara en lederen bekleding. 

 

De BMW M3 CS is vanaf januari 2018 te bestellen.