Nieuwsitem

De nieuwe BMW M5 Competition

BMW M heeft de race-eigenschappen van de nieuwe BMW M5 aangescherpt en een nóg krachtigere versie ontwikkeld: De BMW M5 Competition. Met een vermogenstoename van 25pk, een feller reactievermogen en opvallende designfeatures zet de M5 Competition de nieuwe maatstaaf in zijn klasse.

 

 

Nieuwe productcategorie

Met de introductie van de nieuwe BMW M5 Competition creëert BMW M een nieuwe productcategorie. In de toekomst worden de krachtigste uitvoeringen van de high-performance modellen door BMW M als opzichzelfstaande modellen gelanceerd. De nieuwe BMW M5 Competition is het vervolg op het succesverhaal dat begon met de M Competition Package voor de vorige generatie BMW M5.

 

Vermogensupgrade

De 4,4 liter V8 motor met TwinPower Turbo technologie is geoptimaliseerd en levert een maximumkoppel van 750Nm en een breder toerenbereik van 1.800 tot 5.800 t/min. Daarnaast bedraagt de vermogensupgrade 25pk ten opzichte van de reguliere versie, waardoor het volledige vermogen nu 625pk bedraagt. De BMW M5 Competition accelereert in 3,3 seconden naar de 100 km/u en in 10,8 seconden naar de 200 km/u.

 

M Dynamic mode

De BMW M5 Competition is uitgerust met het M xDrive systeem en de zogenaamde M Dynamic Mode, waardoor de bestuurder keuze heeft uit drie rijprogramma’s die zijn afgestemd op circuitgebruik: 4WD, 4WD Sport en 2WD dat de volledige achterwielaandrijving inschakelt en de Dynamische Stabiliteitscontrole deactiveert.

 

Het 7 millimeter verlaagde onderstel, stuggere veren en hogere camberwaarden van de voorwielen zorgen voor een nog strakkere wegligging. De modelspecifieke motorsteunen bieden daarnaast een stevige verbinding tussen aandrijving en voertuigstructuur. Het reactievermogen en beleving van het motorgeluid zijn hierdoor nog intenser. Net als de reactiesnelheid van de motor is het geluid van de standaard gemonteerde M Sport uitlaat aanpasbaar via een druk op de knop. De bestuurder kan ook kiezen voor een bescheiden soundtrack met behulp van de M Sound Control knop.

 

Opvallende designfeatures

Het exclusieve karakter van de BMW M5 competition wordt benadrukt door opvallende designfeatures.

  • Elementen in hoogglans BMW Individual Shadow Line
  • Hoogglans afwerking van de grille, kieuwen, achterspoiler en buitenspiegelkappen
  • Aanduiding Competition op achterklep
  • Zwart M5 logo
  • Zwarte veiligheidsgordels met een ingetogen streepdesign in BMW M kleuren 

 

Het Competition Pack is vanaf begin juni te bestellen bij Ekris voor € 9.151,-. De vanafprijs van de BMW M5 bedraagt € 161.500,-