Nieuwsitem

Nieuwe BMW Plug-in hybride modellen 2019

Ook dit jaar gaat BMW voortvarend verder met de elektrificatie van het modellengamma. Zo maken de BMW X3 xDrive30e, de BMW 330e, de BMW X5 xDrive45e en de geëlektrificeerde versie van de BMW 7 Serie hun werelddebuut op de Autosalon van Genève. Ook zijn de reeds geïntroduceerde BMW 530e en BMW 225xe Active Tourer uitgerust met nieuwe accu's die de actieradius vergroten.

 

 

BMW X3 xDRIVE30e

BMW X3 met plug-in hybride aandrijving.

De BMW X3 wordt vanaf december 2019 ook als plug-in hybride geproduceerd. Daarmee is de BMW X3 de eerste SAV die BMW aanbiedt met drie soorten aandrijflijnen: enkel een verbrandingsmotor, een plug-in hybride én in 2020 volledig elektrisch. De BMW X3 xDrive30e maakt zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève. De auto combineert de veelzijdigheid van een premium middelgrote SAV met de vooruitstrevende BMW eDrive technologie. Zijn robuuste karakter, sportieve prestaties en BMW xDrive vierwielaandrijving – ook actief als alleen de elektromotor de auto aandrijft – zijn gecombineerd met een bijzonder laag brandstofverbruik en een bijzonder lage emissie. Met de allernieuwste accutechnologie heeft de BMW X3 xDrive30e een puur elektrische actieradius van tot wel 50 kilometer*.

 

Het plug-in hybride systeem in de BMW X3 xDrive30e bestaat uit een 4-cilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo techniek en een elektromotor. Beide krachtbronnen zijn in serie gekoppeld aan een 8-traps Steptronic transmissie en de intelligente vierwielaandrijving. Het systeemvermogen bedraagt 185 kW (252 pk) en kan tijdelijk worden verhoogd met 30 kW (41 pk) door gebruik te maken van het piekvermogen van de elektromotor. De BMW X3 xDrive30e accelereert in slechts 6,5 seconden (onder voorbehoud) vanuit stilstand naar 100 km/u.

Het nieuwste plug-in hybride model van BMW is uitgerust met een lithium-ion-accu die ruimtebesparend onder de achterbank is gemonteerd. Met een bagageruimte van 450 liter doet de BMW X3 xDrive30e niet onder voor de modelvarianten met enkel een verbrandingsmotor.

 

BMW 330e

De nieuwe BMW 3 Serie met plug-in hybride technologie.

De nieuwe BMW 330e Sedan is bijzonder indrukwekkend, niet alleen vanwege de elektrische actieradius van 60 kilometer – ten opzichte van die van zijn voorganger een toename van maar liefst 50%. Maar ook vanwege de reductie van het brandstofverbruik tot maximaal 1,7 l/100 km* en van de CO2-emissie tot 39 g/km*. En dat alles gecombineerd met het kenmerkende rijplezier dat de sportsedan biedt. Het systeemvermogen van de plug-in hybride aandrijflijn bedraagt 185 kW (252 pk) –met de mogelijkheid om dat met de standaard XtraBoost tijdelijk met nog eens 30 kW (41 pk) te verhogen. Daarmee accelereert de nieuwe BMW 330e Sedan vanuit stilstand naar 100 km/u in 6,0 seconden (onder voorbehoud).

 

Lees meer

 

 

BMW X5 xDRIVE45e

Ook de nieuwste versie van de BMW X5 met plug-in hybride aandrijving biedt meer vermogen, verbeterde efficiency en een grotere elektrische actieradius. De nieuwe BMW X5 xDrive45e is nu uitgerust met een aangepaste 6-cilinder-in-lijn benzinemotor en een elektromotor – met een systeemvermogen dat is toegenomen tot 290 kW (394 pk). Het kost deze SAV slechts 5,6 seconden (onder voorbehoud) om vanuit stilstand naar 100 km/u te accelereren. De elektrische actieradius bedraagt ongeveer 80 kilometer*, bijna drie keer zo veel als die van zijn voorganger. Daardoor zijn de dagelijkse ritten naar het werk en naar huis gemakkelijk puur elektrisch aangedreven af te leggen, zodat de lokale CO2-emissie wordt gereduceerd tot 0 g/km. Maar met zijn 69 liter brandstoftank is de BMW X5 xDrive45e ook perfect geschikt voor lange ritten.

 

De vooruitstrevende plug-in hybride aandrijftechnologie reduceert het gecombineerde brandstofverbruik tot maximaal 2,1 l/100 km* en de CO2-emissie uit brandstof tot maximaal 49 g/km*. De kwaliteiten als reisauto blijken ook uit de veelzijdige bagageruimte. De inhoud van 500 tot 1.716 liter is slechts weinig minder dan die van de modelvarianten met conventionele aandrijving.

 

De grensverleggende, veelzijdige kwaliteiten van de BMW X5 xDrive45e worden perfect aangevuld door de intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving. Die brengt de kracht van beide krachtbronnen over naar alle vier de wielen en zorgt voor sportief rijplezier op de weg en uitmuntende tractie en prestaties op onverhard terrein.

 

BMW 530e SEDAN EN BMW 225xe ACTIVE TOURER

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van batterijceltechnologie leiden ook tot meer lokaal emissievrij kilometers in de plug-in hybride varianten van de BMW 5 Serie en BMW 2 Serie. Hoewel de afmetingen niet zijn veranderd, is de brutocapaciteit van de nieuwe lithium-ion-accu voor de plug-in hybride versie van de BMW 5 Serie Sedan toegenomen van 9,2 tot 12,0 kWh. Dat betekent dat de puur elektrische actieradius met meer dan 30% is gegroeid tot 64 kilometer*. De BMW 530e Sedan heeft nu een gecombineerd brandstofverbruik van 1,7 l/100 km* en een CO2-emissie van 38 g/km*. Als extra modelvariant verschijnt vanaf juli 2019 de vierwielaangedreven BMW 530e xDrive Sedan. Die heeft een puur elektrische actieradius van maximaal 57 kilometer*. Het gecombineerde brandstofverbruik bedraagt 1,9 l/100 km* met een CO2-emissie van 44 g/km*.

 

De BMW 225xe Active Tourer noteert dankzij de nieuwe batterij nog lagere verbruikscijfers en een toename van 25% van de puur elektrische actieradius tot 47 kilometer*. Ook hier zijn de afmetingen gelijk gebleven, maar is de brutocapaciteit van de lithium-ion-accu toegenomen van 7,7 tot 9,7 kWh. Het gecombineerde brandstofverbruik van de BMW 225xe Active Tourer is 1,9 l/100 km*, het gecombineerde energieverbruik 14,7 kWh/100 km en de CO2-emissie 43 g/km*. De speciaal voor de hybrideversie ontwikkelde vierwielaandrijving draagt bij aan de sportieve en veelzijdige rijeigenschappen van de BMW 225xe Active Tourer. De standaarduitrusting en de opties omvatten talloze moderne rij-assistentiesystemen en de nieuwste innovaties op het gebied van intelligente connectiviteit en digitale diensten – voor extra gemak bij het opladen van de hoogvoltage-accu en een nog intensere beleving van elektrisch rijden.

 

BMW 7 SERIE MET PLUG-IN HYBRIDE TECHNOLOGIE

In de plug-in hybride varianten van de nieuwe BMW 7 Serie zijn het reiscomfort en de aangename ambiance van een luxueuze sedan gecombineerd met de mogelijkheid om lokaal emissievrij en vrijwel geluidloos te rijden. De elektrische actieradius is met ongeveer 30% toegenomen en bedraagt nu 50 tot 58 kilometer*. Het gamma omvat de BMW 745e, de langere BMW 745Le en de BMW 745Le xDrive met verlengde wielbasis en vierwielaandrijving. De aandrijflijn bestaat nu uit een speciaal voor deze versie aangepaste 6-cilinder-in-lijn benzinemotor in combinatie met een elektromotor. Als de bestuurder met de Driving Experience Control de SPORT-modus kiest, kan hij beschikken over een systeemvermogen van 290 kW (394 pk). De nieuwe BMW 745e accelereert in 5,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u, de nieuwe BMW 745Le doet dat in 5,3 seconden en de nieuwe BMW 745Le xDrive in slechts 5,1 seconden. 

 slide
slide