Nieuwsitem

De nieuwe BMW X3 M en X4 M

BMW M breidt het aanbod van high-performance SUV's uit met de introductie van de nieuwe BMW X3 M en X4 M. Deze gloednieuwe SUV's bieden een ultieme combinatie van rijdynamiek, precisie en optimale wegligging. Vanaf de lancering zijn ook de Competition-versies van de X3 M en X4 M leverbaar. Deze versies bieden onder meer extra vermogen en een exclusievere uitstraling.

 

Nieuwe 6-cilinder-in-lijn benzinemotor

Een nieuw ontwikkelde 6-cilinder-in-lijn-benzinemotor staat garant voor verbluffende prestaties. De hoogtoerige motor met M TwinPower Turbo techniek heeft een cilinderinhoud van 3.0 liter en levert 480pk / 600Nm aan koppel. De Competition-versies leveren nog eens 30pk extra, hiermee komt het totale vermogen op 510pk!

 

M xDrive en actief M Sperdifferentieel

De nieuwe high-performance motor is gekoppeld aan een 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic. Via de nieuwe innovatieve vierwielaandrijving M xDrive – die debuteerde in de nieuwe BMW M5 – wordt het vermogen naar het wegdek overgebracht. Het M xDrive systeem levert het meeste vermogen aan de achterwielen.

De BMW X3 M en BMW X4 M bieden twee AWD-rijmodi. Het aandrijfsysteem met de centraal geregelde interactie van M xDrive en het actieve M sperdifferentieel op de achteras, verdeelt het motorvermogen – afhankelijk van de situatie – over de vier wielen. Dat zorgt voor maximale tractie, wegligging en stabiliteit. De BMW X3 M en BMW X4 M sprinten vanuit stilstand naar 100 km/u in 4,2 seconden. De Competition versies doen dat in slechts 4,1 seconden.

Superieure rijdynamiek

Het grotere motorvermogen wordt kracht bijgezet met verfijnde ondersteltechnologie. Met drie instellingen die met een druk op de M1/M2 knop zijn te selecteren, bieden de elektronisch aangestuurde schokdempers van de speciale M wielophanging zowel uitstekend rijcomfort voor het dagelijkse verkeer als extreem direct wegcontact, met minimalebeweging van de carrosserie. De speciaal ontwikkelde bewegingskarakteristiek van de specifieke M wielophanging – bij de vooras met veerpoten met dubbele bevestigingspunten (‘double-joint spring strut front axle’) en vijflink wielophanging voor de achteras – biedt een grote nauwkeurigheid van de wielgeometrie en optimale richtingsstabiliteit.


De ondersteltechniek is zo op elkaar afgestemd dat het weggedrag ook op de limiet optimaal beheersbaar is. Daarom monteert BMW M ook krachtige M compound remmen en een M specifieke stuurinrichting inclusief M Servotronic met variabele overbrenging. Andere bijzonderheden die tot de standaarduitrusting behoren, zijn de 20 inch lichtmetalen M wielen. Net als de aansturing van de dempers en de M xDrive modi zijn ook de instellingen van de motor, transmissie en besturing eenvoudig met een druk op een knop te wijzigen. De Dynamic Stability Control (DSC) laat in de M Dynamic Mode enige mate van wielspin toe. Wellicht overbodig om te vermelden, is dat DSC ook kan worden uitgeschakeld. De informatie die het standaard BMW Head-Up Display weergeeft, kan worden geselecteerd via het iDrive menu. De berijder kan twee combinaties van al deze instellingen opslaan in het iDrive menu en die met de twee M knoppen op het stuurwiel selecteren zodra gewenst.

 

Kenmerkende M designelementen

Specifieke M designdetails optimaliseren niet alleen de aerodynamica, maar ook de toevoer van koellucht in de BMW X3 M, BMW X4 M en Competition versies. In het interieur zorgen de elektrisch verstelbare sportstoelen met lederen bekleding ‘Vernasca’, het specifieke 
M instrumentenpaneel, het met leder beklede M sportstuur en de M transmissiekeuzehendel voor een sportief-luxueuze ambiance.

De BMW X3 M Competition en BMW X4 M Competition zijn voorzien van méér exclusieve carrosserieaccenten, waaronder h
oogglanszwarte afwerking van de omlijsting van de nierengrille, spiegelkappen, M kieuwen en achterspoiler. Tot de standaarduitrusting behoren:

  • 21 inch lichtmetalen M wielen in bi-colour Schwarz
  • M Sport uitlaatsysteem.
  • M Sport stoelen met uitgebreide lederen bekleding ‘Merino’
  • Modelafhankelijke instaplijsten en een typeaanduiding op de middenconsole

Optioneel voor de Competition versies zijn zaken als speciale, bi-colour lederen interieurbekleding met inzetten in Alcantara.Het optionele M Carbon exterieurpakket – naar verwachting leverbaar vanaf augustus 2019 – bestaat uit designelementen in met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP) voor de luchtinlaten en Air Blades aan de voorzijde, de achterste diffusor en de buitenspiegelkappen. Deze zaken voegen extra individualistische kenmerken toe. Op de BMW X4 M en BMW X4 M Competition worden deze elementen aangevuld met een achterspoiler in CFRP.

 slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide