Nieuwsitem

De nieuwe BMW X3

BMW heeft de derde generatie BMW X3 onthuld. Deze SAV (Sports Activity Vehicle) is de nieuwste in zijn klasse en nodigt uit voor avontuur! Dankzij semi-autonoom rijden en de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive biedt hij maximaal rijcomfort, zowel op het asfalt als offroad. Met zijn compleet vernieuwde interieur en exterieur is deze X3 direct weer onmiskenbaar familie van de X-familie van BMW. 

 

Interieur

Het interieur van de gloednieuwe BMW X3 is comfortabel met een luxueuze uitstraling. Talrijke elementen verwijzen naar het exterieurdesign. Zo spelen hexagonale vormen en nauwkeurig gestileerde, schuine hoeken een centrale rol in het interieur. Het interieur van de nieuwe BMW X3 is tot in perfectie afgewerkt met bijzonder hoogwaardige materialen en weet ook in functioneel opzicht te overtuigen. Een voorbeeld hiervan is een doordacht concept, dat ervoor zorgt dat de X3 meer opbergruimte biedt dan voorheen. De aandacht voor detail van de interieurdesigners komt in de nieuwe BMW X3 naar voren in het BMW X-logo, dat op verschillende manieren terugkomt in het interieur. Zo prijkt de letter X bijvoorbeeld op de gegalvaniseerde sierdelen in de voor- en achterportieren alsmede op de B-stijlen. Het optionele gegalvaniseerde interieurpakket laat het interieur nog chiquer ogen dankzij de sierdelen rond de knoppen voor de raambediening, de start/stop-knop en de schakelaars in de middenconsole.

 

Rijdynamiek 

De dynamische rijeigenschappen van de nieuwe BMW X3 zijn het gevolg van zijn ideale 50:50 gewichtsverdeling, het nauwgezet gefinetunede onderstel en de intelligente vierwielaandrijving xDrive. Die debuteerde in 2003 op de eerste generatie van de BMW X3. Het systeem zorgt voor meer grip op een gladde ondergrond en voor nog meer rijdynamiek. Het is gekoppeld aan Dynamic Stability Control (DSC), waardoor de krachtsverdeling over alle vier de wielen continu wordt aangepast om de rijeigenschappen te kunnen bieden waar BMW bekend om staat, zelfs op gladde wegen. De meest recente versie van het systeem verlegt de grenzen nog verder bij de nieuwe BMW X3. Met de standaard Driving Experience Control-schakelaar kan de bestuurder kiezen uit verschillende rijmodi – bijvoorbeeld ECO PRO, COMFORT, SPORT en SPORT+ (uitsluitend op de 30i, 30d en M40i) – die het rijgedrag dynamischer, comfortabeler of efficiënter maken.

 

Motoren 

De volgende motoren zijn beschikbaar voor de nieuwe BMW X3:

 • BMW X3 M40i
  Het eerste M Performance model in de modelreeks. De 3,0 liter zescilinder motor produceert 360pk / 500Nm

 • BMW X3 xDrive30i
  Deze 2,0 liter viercilinder benzinemotor levert een vermogen van 252pk / 350Nm

 • BMW X3 xDrive20i en BMW X3 sDrive20i.
  Deze 2,0 liter viercilinder benzinemotor levert een vermogen van 184pk / 290Nm

 • BMW X3 xDrive30d
  Deze zescilinder-in-lijn dieselmotor levert 265pk / 620Nm 

 • BMW X3 xDrive20d
  Deze dieselmotor levert 190pk / 400Nm

 

Meer weten?

Heeft u behoefte aan meer informatie? Lees hier dan meer. 

 

Lees meer

 

 

BMW X3

 

BMW X3

 

De nieuwe BMW X3

 

De nieuwe BMW X3

 

De nieuwe BMW X3

 

De nieuwe BMW X3