Nieuwsitem

Ontdek de nieuwe BMW 7 Serie Plug-in hybride modellen

De nieuwe BMW 7 Serie is er ook als plug-in hybride. De BMW 745e, BMW 745Le en de BMW 745Le xDrive beschikken over een zescilinder-in-lijn benzinemotor en een nieuw ontwikkelde hoogspanningsbatterij. Het totaalvermogen is verhoogd tot 394pk in SPORT-modus en de volledig elektrische actieradius is gegroeid tot 58 kilometer. De BMW 7 Serie Plug-In Hybride modellen zijn, samen met de andere versies van de BMW 7 Serie, vanaf 30 maart 2019 te zien in onze showrooms!

 

Optimale efficiency

Naast het sportieve karakter, het reiscomfort en de aangename ambiance, biedt de nieuwe plug-in hybride BMW 7 Serie een hoge mate van efficiency en de mogelijkheid om volledig elektrisch aangedreven, lokaal emissievrij en vrijwel geruisloos te rijden.

 

Met de nieuwe aandrijftechnologie hebben de BMW 745e, de BMW 745Le en de BMW 745Le xDrive meer dan ooit het typerende karakter van de luxesedan. Het plug-in hybridesysteem omvat een zescilinder-in-lijn benzinemotor uit de huidige BMW EfficientDynamics motorenfamilie, die speciaal voor dit model is aangepast om een maximumvermogen te leveren van 210 kW (286 pk) en soepel hoge toerentallen te draaien. Verder omvat de aandrijflijn een elektromotor met een nominaal vermogen van 83 kW (113 pk) en een koppel van 265 Nm. De nieuwe lithium-ion-batterij bevat de allernieuwste batterijtechnologie en een grotere opslagcapaciteit.

De eveneens verder ontwikkelde aandrijfelektronica bevat intelligente energiemanagement voor een nauwkeurig aangestuurde interactie tussen de twee krachtbronnen en – met geactiveerde preview-functie – efficiënte elektrische aandrijving op de delen van de route die emissievrij moeten worden afgelegd. Dankzij de sterkere elektrische ondersteuning is niet alleen de efficiency vergroot, maar zijn ook de dynamische prestaties verder verbeterd – wat merkbaar is aan de zeer alerte reacties van de motor op het gaspedaal.

 

Als de Driving Experience Control in SPORT-modus staat, is een gecombineerd vermogen van 290 kW (394 pk) beschikbaar. Voor een bijzonder krachtige acceleratie vanuit stilstand is het zelfs mogelijk om het maximale systeemkoppel van 600 Nm aan te spreken.

 

 

Drie elektrische modi

Via het Driving Experience Control paneel zijn er drie elektrische modi te selecteren: HYBRID, ELECTRIC en BATTERY CONTROL. De HYBRID-modus is de standaardinstelling en activeert een uitgebalanceerde afstelling en geoptimaliseerde interactie tussen de verbrandingsmotor en de elektromotor. Twee keer op de HYBRID-knop drukken activeert deze modus in een versie met geoptimaliseerde efficiency: HYBRID ECO PRO. Deze modus helpt het verlagen van het brandstofverbruik. 

Het is via het iDrive menu ook mogelijk om de ELECTRIC-modus als standaardinstelling te kiezen om volledig elektrisch te rijden. In deze modus waarschuwt de auto voetgangers met een kenmerkend akoestisch signaal, dat speciaal is gecreëerd voor geëlektrificeerde BMW modellen. Het geluid waarschuwt bij lage snelheden voor de naderende BMW zonder het akoestische comfort van de inzittenden te verstoren.

Energie (op)sparen.

In SPORT-modus wordt de elektromotor niet op zichzelf gebruikt, maar uitsluitend als ondersteuning van de verbrandingsmotor. De modus BATTERY CONTROL handhaaft de laadstatus van de hoogspanningsbatterij op een niveau dat de bestuurder heeft ingesteld. Wanneer bijvoorbeeld op de snelweg wordt gereden, kan energie worden gespaard en de energiereserve vergroot voor later emissievrij rijden in de stad.

 

De gekozen modus wordt weergegeven op het nieuw ontworpen instrumentenpaneel, eenvoudig en duidelijk herkenbaar door de bijbehorende kleur. Elektrisch rijden wordt verder eenvoudig weergegeven door blauw gemarkeerde delen in de snelheidsmeter en op de vermogensweergave-/krachtmeter. Die toont ook duidelijk de ingestelde startsnelheid voor de verbrandingsmotor en de vermogens- en snelheidslimieten die van toepassing zijn op elektrisch rijden.

 

Vanafprijzen bekend

De vanafprijzen van de nieuwe BMW 7 Serie Plug-In Hybride modellen zijn bekend. Vanaf € 110.995,- stapt u in de nieuwe BMW 745e. De BMW 745Le is er vanaf € 117.290,- en de BMW 745Le xDrive is er vanaf € 122.043,-.