Nieuwsitem

Personaliseer je MINI met MINI Yours Customised

Maak jouw MINI nu nóg persoonlijker met MINI Yours Customised. Met deze nieuwe custom design mogelijkheid kun je nu zelf de omlijsting van je richtingaanwijzers, dashboardpanelen, verlichte dorpellijsten en LED-portierprojectie personaliseren in een speciale online configurator. 

 

MINI tilt de nu al zeer uitgebreide personalisatiemogelijkheden vanaf medio 2018 naar een nóg hoger niveau. Met MINI Yours Customised kun je helemaal zelf diverse accessoires laten ontwerpen via een speciale online configurator. Het assortiment van MINI Yours Customised omvat omlijstingen van de knipperlichten, dashboardpanelen, dorpelbekleding met LED-verlichting en LED-portierprojectie. De innovatieve accessoires worden leverbaar voor tal van modellen van MINI, zowel in Europa als in andere grote markten. Prijzen maakt MINI later bekend.

 

Diverse keuzeopties.

MINI biedt in het online designproces diverse keuzeopties, uiteraard met behoud van de typische designtaal van MINI. Je kunt als MINI-fan zelf kiezen uit diverse kleuren, patronen, symbolen en afwerkingen bij het ontwerpen van MINI Yours Customised-producten. Je kunt je eigen teksten en bijvoorbeeld je handtekening in het ontwerp integreren. Het systeem toont verder diverse designwerelden aan de gebruiker, die daarin specifieke kleuren en symbolen kan selecteren. Deze designwerelden hebben bijvoorbeeld betrekking op reizen, sport en de rijke geschiedenis van MINI. Er is ook een tekstveld waarin bijvoorbeeld de naam van de bestuurder, de passagier of de auto kan worden geplaatst, of een persoonlijke boodschap.

Door het grote aantal beschikbare combinaties van kleuren, patronen, symbolen en belettering zijn eindeloos veel versies mogelijk en stelt MINI je in staat om van jouw MINI een unieke verschijning te maken. Je kunt het ontwerp bovendien altijd aanpassen. Gebruikers kunnen hun ontwerpen delen door middel van een screenshot en een link die kan worden gedeeld op social media. Mochten er vragen zijn tijdens het configuratieproces, dan kunnen gebruikers telefonisch of per e-mail te allen tijde contact opnemen met de experts in het callcenter, dat specifiek is ingericht voor MINI Yours Customised.

 


Zorgvuldige productie, snelle levering.

Als het orderproces is afgerond, worden de door de klant geselecteerde en opgeslagen ontwerpen digitaal overgebracht naar de productielocatie in Duitsland. Daar worden ze in het desbetreffende productiesysteem voor unieke producten verwerkt. De gepersonaliseerde producten worden gefabriceerd met behulp van innovatieve methodes als 3D-printing en laserbelettering. Deze geavanceerde productieprocessen maken het mogelijk om goed in te spelen op de wensen van klanten.

MINI levert de individueel gefabriceerde producten binnen twee tot vier weken thuis af in een stijlvolle cadeauverpakking met een duidelijke handleiding. Alle onderdelen zijn namelijk zo ontworpen dat ze eenvoudig zelf gemonteerd kunnen worden, al kun je voor installatie ook bij een select aantal dealers van MINI terecht. Je kunt de onderdelen zo vaak aanpassen als je wil – en als de auto later wordt verkocht, zijn de gepersonaliseerde delen desgewenst ook weer te vervangen voor de originele onderdelen.


3D-printen.

De 3D-printers die worden gebruikt, zijn specifiek voor dit productieproces geconfigureerd. De BMW Group ging voor de ontwikkeling en productie van deze printers strategische samenwerkingen aan met Hewlett-Packard Inc., Carbon Inc. en EOS GmbH. Alle MINI Yours Customised-producten voldoen uiteraard aan de stringente kwaliteitseisen van MINI, zodat ze net als de originele accessoires voldoen aan de bij MINI gebruikelijke hoge maatstaven voor vorm, functie en veiligheid.

Knipperlichtomlijsting: keuze uit kleuren, afwerking, symbolen en letters.
De omlijsting wordt geproduceerd met behulp van 3D-printing. De afwerking in de gewenste kleur en de afwerking van het oppervlak en het patroon heeft de klant al tijdens de configuratie gekozen. Ook kan de klant een links en rechts verschillend ontwerp maken. De omlijstingen worden geleverd in combinatie met witte knipperlichtglaasjes. De omlijstingen zijn leverbaar voor de huidige 3- en 5-deurs MINI en de Cabrio.

Dashboardpaneel: veel ruimte voor creativiteit.
Het dashboardpaneel uit het MINI Yours Customised-programma wordt ook met behulp van een professionele 3D printmethode geproduceerd. Dit is een mooie uiting van creativiteit in het interieur van de MINI 3- en 5-deurs en de Cabrio van de huidige modelgeneratie.

LED-dorpellijsten: welkom in je gepersonaliseerde MINI. 
De verlichte dorpellijsten van het MINI Yours Customised-programma zijn een ware eyecatcher bij het openen van de portieren. De designopties bieden klanten keuze uit geborsteld en zwart aluminium en diverse patronen. Ook is er keuze uit symbolen uit diverse designwerelden. De MINI-berijder kan zijn auto voorzien van zijn creatieve stempel met dit MINI Yours Customised-product. Het tekstveld kan worden ingevuld met een naam of bericht in hoofdletters of in de vorm van de handtekening van de eigenaar. Het design wordt aangebracht met hoogwaardige lasertechniek. De dorpellijsten zijn per set leverbaar voor de MINI 3- en 5-deurs en de Cabrio én voor de nieuwe MINI Clubman.

LED-portierprojectie: sterk signaal voor individualiteit.
De portierprojectie van MINI Yours Customised zorgt ook voor een heel persoonlijke entree. De verlichting kan individueel worden ontworpen en wordt geprojecteerd op de grond onder het geopende portier. De projectie heeft een diameter van 40 tot 50 centimeter. Er zijn diverse patronen en kleurencombinaties beschikbaar. Voor extra individualisatie kan de klant niet alleen symbolen toevoegen uit diverse designwerelden, maar ook tekst en een handtekening. Links en rechts verschillend design behoort ook tot de mogelijkheden. De portierprojectie is leverbaar voor alle MINI’s, mits reeds voorzien van standaard projectoren of instapverlichting.