Nieuwsitem

Regelingen elektrisch rijden 2019

Een nieuw jaar betekent nieuwe fiscale regelingen. Wat is er in 2019 precies veranderd op het gebied van elektrisch rijden? Profiteer ik nog steeds van een voordelig bijtellingspercentage? En hoe zit het met de milieu-investeringsaftrek voor mij als ondernemer? Ekris heeft het voor u uitgezocht en zet de feiten op een rijtje.

 

Voor zakelijke rijder

4% bijtelling blijft

Goed nieuws voor alle BMW i- liefhebbers: Het voordelige bijtellingspercentage van 4% voor elektrische voertuigen blijft van kracht, maar... Voor elektrische auto's met een cataloguswaarde van meer dan € 50.000,- geldt het bijtellingspercentage van 4% tot die € 50.000,-. Voor bedragen daarboven geldt het reguliere bijtellingspercentage van 22%. De BMW i3 is er al vanaf € 41.994,- dus ook in 2019 kunt u voordelig elektrisch BMW blijven rijden.

 

Voor de ondernemers

Milieu-investeringsaftrek en afschrijving milieu-investeringen

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Met ingang van 2019 zijn de MIA- en Vamil-regelingen gewijzigd. Met de MIA investeringsaftrek profiteert u als ondernemer van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Bij de aanschaf van een elektrische auto tot € 40.000,- is het mogelijk om te profiteren van de MIA-regeling. 

 

Vamil-regeling

Specifiek voor de investering in laadinfrastructuur (op eigen terrein, voor eigen gebruik) is voor u als ondernemer de Vamil-regeling van toepassing, waarmee 75% van de investeringskosten afgeschreven kunnen worden. Dit kan voordelig zijn wanneer u bijvoorbeeld laadpalen of andere voorzieningen ten aanzien van elektrisch rijden laat installeren op uw terrein.

 

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wil u graag meer weten over elektrisch rijden in 2019? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen