Banden.

Bandenspanning.

Het kan voorkomen dat uw BMW de melding 'bandenspanning controleren' aan geeft. In dit geval hoeft er geen sprake te zijn van een lekke band of een storing. De melding 'bandenspanning controleren' wordt gegeven wanneer de bandenspanning 8% afwijkt van de oorspronkelijk geïnitialiseerde waarde. Mocht uw BMW vaker dezelfde melding geven nadat u de lucht heeft bijgevuld, neem dan contact op met Ekris.

Waarom winterbanden?

Winterbanden hebben een ander profiel en een andere rubbersamenstelling. Hierdoor hebben ze meer grip bij sneeuw, temperaturen onder de 7 graden Celsius en zorgen voor een kortere remweg op een glad wegdek. Veruit de meeste BMW’s hebben achterwielaandrijving. Op glad wegdek hebben achterwiel aangedreven auto’s minder grip. Daarom zijn winterbanden nog belangrijker. Bovendien zijn winterbanden in veel (wintersport)landen verplicht.

 

Rijdt niet door op uw winterbanden in de zomer. Hogere temperaturen zorgen voor minder grip en een langere remweg. Daarnaast slijten winterbanden tijdens hogere temperaturen een stuk sneller.

All seasonbanden.

Naast winter- en zomerbanden zijn er ook all seasonbanden (4-seizoenen). Dit type band is een compromis tussen een zomer- en een winterband. Ze hebben voordelen ten opzichte van een zomerband in de winter maar ook tekortkomingen ten opzichte van een winterband in de winter.

 

All seasonbanden zijn niet geschikt om een besneeuwde bergpas op en af te rijden. In een vlak land als Nederland is de 4-seizoenenband wel inzetbaar, maar dan wordt geadviseerd uw rijstijl aan te passen in verband met de tekortkomingen die ze hebben ten opzichte van de seizoensbanden. Een wissel tussen zomer- en winterbanden is dus altijd het veiligst.

Ekris Bandenplan.

Met het Ekris bandenplan regelt u de opslag én wissel van uw zomer- en winterbanden in een keer. U betaald € 101,50 inclusief BTW per wissel en de opslag voor één seizoen. In de opslag zijn uw banden verzekerd en worden de velgen schoongemaakt voor montage.