MINI Electric.

Een echte MINI, maar dan elektrisch.

MINI Electric.

De MINI Electric is een echte MINI, alleen dan met elektrische aandrijving. Zoals je van een echte MINI mag verwachten beschikt ook de allereerste volledig elektrische MINI over het voor MINI zo kenmerkende go-kart feeling. Daarmee is sportief rijgedrag gegarandeerd. En dat wordt zelfs nog sportiever door de elektrische aandrijving. Kies je voor de MINI Electric dan kun je tot wel 234 kilometer volledig elektrisch afleggen. Instappen doe je al vanaf € 34.900,-. Ben jij er klaar voor?!

Subsidieregeling.

De volledig elektrische MINI Electric staat bij ons in de showroom en instappen wordt nu nog leuker! Rijd jij weg in een nieuwe MINI Electric dan ontvang je namelijk € 4.000,- subsidie op de aanschafprijs. Benieuwd naar ons aanbod nieuwe MINI Electric uitvoeringen. Klik dan op onderstaande button en vind direct jouw elektrische droom MINI.  

Exterieur.

Eén keer kijken en je weet het direct. Dit is een echte MINI. Kies je voor een elektrische MINI dan kies je ook voor een zeer herkenbaar MINI design. Zo herkenbaar dat je zelfs kunt gaan twijfelen of het wel een elektrische MINI is.

Herkenbaar Design.

Herkenbaar Design.

Het design van de MINI Electric is zeer herkenbaar. Het karakteristieke MINI 3-deurs design is namelijk gekozen als uitgangspunt voor de MINI Electric. Het zijn de specifieke MINI Electric accenten die duidelijk maken dat het een elektrische MINI is. De MINI Electric accenten kun je onder meer terugvinden in de grille, aan de zijkant van je MINI en op de ‘tankdop’ van de MINI Electric.

Bagageruimte.

Bagageruimte.

Hoe zit het dan met de bagageruimte in de MINI Electric denk je nu waarschijnlijk. Omdat de MINI Electric gelijkwaardig is aan de MINI 3-deurs is dit ook het geval met de bagageruimte. De inhoud van de MINI Electric is namelijk gelijk aan die van de 3-deurs, namelijk 211 liter. Met de neerklapbare achterbank beschik je zelfs over 731 liter aan bagageruimte. 

Velgen.

Velgen.

Uniek voor de MINI Electric. De 17” MINI Electric Spoke 2-tone velgen. Niet alleen zeer sportief, maar ook nog eens goed voor het verbruik omdat deze velgen de aerodynamica ten goede komen.

Black Package.

Black Package.

Wil je de MINI Electric nog net even wat stoerder maken dan dat hij al is, dan is daar het Black Package. Met dit pakket wordt je MINI uitgerust met Piano Black Accessoires op onder meer:

Koplamp sierring, achterlicht sierring, portiegrepen, logo voor en achter, grille in Piano Black en “Cooper” badge op de achterklep. Als dat nog niet voldoende is dan is er nog het Black Package+. Dit pakket beschikt over alle eerder genoemde Piano Black accessoires, maar voegt daar nog vaststaande naafdoppen en 17" Black Matt velgen aan toe. Extra stoer dus!

Interieur.

Klaar voor een electrifying experience? Is het antwoord ja, stap dan snel in de MINI Electric en neem plaats achter het stuur. Laat je verrassen door zijn sportieve interieur en neem het stuur stevig in handen, want je gaat heel wat beleven!

Digitaal Instrumentpaneel.

Digitaal Instrumentpaneel.

Nieuw ontwikkeld voor gebruik in de MINI Electric is het digitale instrumentenpaneel van MINI. Dit digitale paneel is stijlvol achter het stuurwiel geplaatst en bestaat uit een 5,5-inch kleurenscherm met Black-Panel design. Het mooiste van alles? Dit digitale display is standaard in de MINI Electric.

MINI Connected.

MINI Connected.

Prominent aanwezig in het midden van het dashboard is het high-res MINI Connected touchscreen. Via dit scherm heb je toegang tot innovatie MINI Connected apps en services die specifiek gericht zijn op het rijden van een elektrische auto.

Harman Kardon.

Harman Kardon.

Rijden in de MINI Electric gaat geruisloos, want motorgeluid heb je niet. Om het gemis (of juist niet) van dit motorgeluid te compenseren kun je kiezen voor het Harman Kardon HiFi-systeem. Zo beschik je iedere keer weer over je favoriete muziek in topkwaliteit en behoren geluidsloze ritjes tot het verleden.

MINI APP.

MINI APP.

Met de speciale MINI app houdt u eenvoudig bij wat het stroomverbruik van de auto is en heeft u een kaart met openbare laadpunten in de buurt van de auto altijd tot uw beschikking. Verder kunt u  met de app de koplampen op afstand laten knipperen, claxoneren, ventileren, de  portieren vergrendelen én de binnentemperatuur op afstand bedienen. 

Performance.

De eerste elektrische MINI ooit. Dat kan even wennen zijn, maar is natuurlijk ook gewoon enorm leuk. Vooral het rijden in de elektrische MINI is een hele nieuwe ervaring, maar daar vertellen wij je graag wat meer over.

Elektromotor.

Elektromotor.

De MINI Electric is uitgerust met een elektromotor die 135 kW (184 pk) levert en beschikt over een koppel van 270 Nm. Daarmee kom je dus lekker sportief voor de dag. De volledig elektrische actieradius bedraagt 234 kilometer* en in 3,9 seconden schiet je van 0 naar 60 km/u. Van 0 naar 100 voltooi je in 7,3 seconden.

Rijbeleving.

Rijbeleving.

De MINI Electric heeft een directe vermogensafgifte en een laag zwaartepunt. Dit zorgt, samen met de voorwielaandrijving en de wielslipbeperking dichtbij de regelunit, voor een uitstekende wendbaarheid en comfortabel rijgedrag.

One-Pedal Driving.

One-Pedal Driving.

Rijden met het zogenaamde “one-pedal driving” is mogelijk. Hiermee gebruik je tijdens het rijden alleen het gaspedaal en wordt het rempedaal niet aangeraakt. Door het gas los te laten remt de MINI Electric af op de motor waarbij de vrijgekomen energie weer wordt opgeslagen in de accu. Zo kun je dus regeneratief rijden met maar één pedaal. De teruglevering van energie kan op twee niveaus worden ingesteld.

Opladen.

Opladen.

Misschien wel het allerbelangrijkste om te weten. Opladen. De MINI Electric laad je gewoon op aan het stopcontact, via een wallbox of bij een openbaar laadstation. Snelladen op gelijkstroom is mogelijk tot 50 kW. Dankzij het driefasen laden kan de MINI Electric in slechts 2,5 uur tot 80% worden opgeladen. Dit geldt bij een maximale laadcapaciteit van 11 kW. Het laden bij een snellaadstation gaat nog sneller; met een maximale laadcapaciteit van 50 kW kun je met deze MINI binnen 35 minuten weer verder met een 80% volle accu.

Uitvoeringen.

Wil je een MINI Electric gaan rijden dan heb je keuze uit vier uitvoeringen, zoals je in onderstaand overzicht kunt zien. Ook is het mogelijk om de MINI Electric te leasen. Dit kan via Private Lease al vanaf € 422,- per maand en via Financial Lease vanaf € 299,- per maand.

Basic
Essential
Charged
Yours
slide
slide
slide

Veelgestelde vragen.

Wanneer komt de MINI Electric?
Waar wordt de MINI Electric gebouwd?
Wanneer komen er milieuzones waar je alleen in mag met EV's?
Vanaf wanneer kan ik een aanschafsubsidie verwachten en hoe hoog zal die zijn?
Welke subsidies bestaan er op dit moment en voor wie zijn die bestemd? (particulieren/bedrijven)?
Komt er ooit nog een lagere bijtelling voor plug-in hybrides?
Komt er ook een subsidie voor tweedehands EV’s?
Gaat de BPM omhoog en vanaf wanneer?
Wanneer kan ik verwachten dat ook EV-rijders BPM en wegenbelasting moeten gaan betalen?
Wordt rekeningrijden toch ingevoerd en vanaf wanneer? En hoe gaat dat dan technisch?
Kan ik bij elke MINI dealer terecht voor koop en onderhoud van een elektrische MINI?
Kan ik onbeperkt en achter elkaar de auto opladen bij een snellader?
Waar kan ik allemaal elektrisch laden in Nederland?
Is elektrisch rijden veilig? En wat als ik een aanrijding krijg?
Wat gebeurt er met de restwaarde in de komende jaren van mijn diesel of benzine auto?
Kan ik een elektrische MINI ook private leasen?

Bekijk de video.

youtube

Nog vragen?

Heb je nog vragen over de MINI Electric? Stel dan een vraag via onderstaande button óf stuur ons een appje op 06-10840040! 

*Alle details rond brandstofverbruik, CO2-emissie en actieradius is voorlopig. De cijfers zijn gebaseerd op de nieuwe WLTP-testmethode. 

BMW
Ekris BMW

Ekris BMW

Ontdek alles over BMW.