Nieuwsitem

Bijtelling voor elektrische auto’s na 2021.

Ook in 2019 profiteert u nog van 4% bijtelling op een elektrische auto. Dat percentage geldt voor de eerste € 50.000,- aan catalogusprijs. Maar nu het aantal elektrische voertuigen toeneemt moet er haast iets gaan veranderen in de bijtellingsregels op lange termijn. Wij vroegen het na bij Jan Rolleman van Auto en Fiscus.

 

Voor het jaar 2020 zijn er via het Klimaatakkoord inmiddels plannen om de bijtelling voor nieuwe auto’s te verhogen naar 8% over de eerste € 45.000. Daarboven geldt het gewone 22%-tarief. Per 2021 gaat de bijtelling dan waarschijnlijk voor nieuwe auto’s verder omhoog. Deze nieuwe tarieven moeten nog wel in de Tweede en Eerste Kamer besproken worden.

 

Als de bijtellingsregels wijzigen na de eerste kentekenregistratiedatum van uw auto hebt u op basis van de huidige wet overigens wel een periode van 60 maanden waarin voor uw auto het oorspronkelijke bijtellingspercentage blijft gelden. Op een elektrische auto die u in 2019 gaat rijden hebt u daarom in ieder geval 60 maanden recht op het bijtellingspercentage van 4% uit de huidige wet.

 

VRAGEN?

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel. Neem gerust contact met ons op of stel een vrijblijvende vraag!

 

Neem contact op

 

* Zie art. 13bis Wet loonbelasting en art. 3.20 Wet inkomstenbelasting op www.wetten.nl .