Nieuwsitem

MINI John Cooper Works GP.

MINI introduceert de gelimiteerde MINI John Cooper Works GP.

Tijdens de Los Angeles Auto Show beleeft de MINI John Cooper Works GP zijn wereldpremière. Dit model is een vervolg op de eerder geïntroduceerde vernieuwde John Cooper Works versies van de MINI Clubman en de MINI Countryman.

 

De MINI John Cooper Works GP wordt een exclusieve MINI; er komen slechts 3.000 stuks op de markt.

 

Binnen 5,2 seconden sprint de John Cooper Works GP van 0 naar 100 km per uur dankzij de 2.0 liter viercilinder motor met 306 PK (450 Nm). De topsnelheid ligt op 265 km/h. Dat maakt deze MINI de snelste MINI ooit. Hij is dan ook prima geschikt om mee op het circuit te rijden. Dat is ook de achterliggende gedachte van MINI en met die reden is de auto verlaagd en biedt dan ook slechts plaats aan bestuurder en bijrijder en is de achterbank achterwege gelaten. Daarnaast is de spoorbreedte vergroot en wordt het Dynamic Chassic Control-systeem uitgebreid met een GP-modus voor ultiem sportief rijplezier. Daartegenover staat een extra krachtig remsysteem.

 

De carrosserie van de GP is aanzienlijk aangepast met modificaties die de aerodynamische stabiliteit en de algemene koeling optimaliseren. De splitter onder de neus, de diffusor aan de achterkant en de dubbele vleugel bovenop de achterklep zorgen voor extra downforce. Maar het opvallendst zijn de uitbundig vormgegeven wielkasten uit met koolstofvezel versterkt kunststof. De typerende kleur van de MINI John Cooper Works GP is Racing Grey, met het dak en spiegels in Melting Silver en details en remklauwen in Chili Red. De donkere omlijsting van de koplampen en het radiatorrooster is ook uniek voor de MINI JCW GP.

 

Aan het interieur is zichtbaar aandacht besteed; zo is de auto onder meer voorzien van rode stiksels en sportstoelen. Een klein digitaal instrumentenpaneel is te vinden achter het stuur.

 

De nieuwe MINI John Cooper Works GP zal in maart 2020 geïntroduceerd worden in Nederland. Prijzen en oplage voor Nederland volgen begin volgend jaar. 

 slide
slide
slide
slide
slide