Banden.

Bandenspanning.

Het kan voorkomen dat je MINI de melding 'bandenspanning controleren' aan geeft. In dit geval hoeft er geen sprake te zijn van een lekke band of een storing. De melding 'bandenspanning controleren' wordt gegeven wanneer de bandenspanning 8% afwijkt van de oorspronkelijk geïnitialiseerde waarde. Mocht jouw MINI vaker dezelfde melding geven nadat je lucht heb toegevoegd, neem dan contact op met Ekris.

Waarom winterbanden?

Winterbanden hebben een ander profiel en een andere rubbersamenstelling. Hierdoor hebben ze meer grip bij sneeuw, temperaturen onder de 7 graden Celsius en zorgen voor een kortere remweg op een glad wegdek. Bovendien zijn winterbanden in veel (wintersport)landen verplicht.

 

Rijdt niet door op je winterbanden in de zomer. Hogere temperaturen zorgen voor minder grip en een langere remweg. Daarnaast slijten winterbanden tijdens hogere temperaturen een stuk sneller. 

 

Ben je nog op zoek naar een set winterbanden? Bekijk dan het aanbod scherp geprijsde MINI Winterwielsets in onze webshop.

Vierseizoenenbanden 

All season

Naast winter- en zomerbanden zijn er ook all seasonbanden (vierseizoenenbanden). Dit type band is een compromis tussen een zomer- en een winterband. Ze hebben voordelen ten opzichte van een zomerband in de winter maar ook tekortkomingen ten opzichte van een winterband in de winter.

 

All seasonbanden zijn niet geschikt om een besneeuwde bergpas op en af te rijden. In een vlak land als Nederland is de 4-seizoenenband wel inzetbaar, maar dan wordt geadviseerd om je rijstijl aan te passen in verband met de tekortkomingen die ze hebben ten opzichte van de seizoensbanden. Een wissel tussen zomer- en winterbanden is dus altijd het veiligst.

Ekris bandenplan

Met het Ekris bandenplan regel je de opslag én wissel van je zomer- en winterbanden in een keer. Je betaald € 101,50 inclusief BTW per wissel en de opslag voor één seizoen. In de opslag zijn je banden verzekerd en worden de velgen schoongemaakt voor montage.