BMW-M-1000-XR-zwart-voorkant-zijkant-rijdend-bergweg-header-mobile
BMW-M-1000-XR-zwart-voorkant-zijkant-rijdend-bergweg-header-mobile

BMW M 1000 XR.

Derde M motorfiets.

OVER DE BMW M 1000 XR.

De BMW M 1000 XR is het derde lid van de BMW M Familie. De M 1000 XR is ontwikkeld als sportief alternatief voor langeafstand reizen. Zijn dynamische rijkwaliteiten komen altijd tot zijn recht. Of u nu op landwegen, het circuit, of lange afstanden rijdt, de BMW M 1000 XR levert topprestaties. 

De vanafprijs van de BMW M 1000 XR kunt u op deze pagina ontdekken. Informatie over de introductie van deze nieuwe motorfiets volgt op een later moment.

Kopen vanaf

€ 30.750


Private lease

€ Volgt later


Financieren

€ Volgt later


Netto bijtelling

€ Volgt later

AERODYNAMISCH DESIGN.

EXTERIEUR.

Bij het ontwerpen van de BMW M 1000 XR kreeg aerodynamica volop aandacht zodat deze machine op en top sportief rijden belichaamt. Neem nou de specifieke M Winglets aan de voorzijde van de kuip. Deze zien er niet alleen stoer uit, maar zorgen ook voor meer neerwaartse druk en daarmee stabieler rijgedrag. 

De proporties van de BMW 1000 XR zijn ultra compact en krachtig. Driedimensionaal ogende vlakken maken het exterieur opwindend en dynamisch. De kleurstelling in M kleuren Light Blue, Dark Blue en Red op een zwarte ondergrond geven de M 1000 XR een agressieve look. Standaard wordt de machine geleverd met lichtgewicht wielen van gesmeed aluminium

Optioneel is het mogelijk om de motorfiets nog stoerder te maken. Dit doet u door het M Competition-pakket te selecteren. Dit pakket bestaat onder meer uit: M Carbon wielen en M Carbon delen zoals de achterwielcover inclusief kettingbeschermer, zijpanelen, voorspatbord en afdekking bij de start-stuurslotknop.

Het instrumentenpaneel is verwerkt in een 6,5-inch TFT Display.

TWEE SMAKEN.

UITVOERINGEN & KLEUREN.

De BMW M 1000 XR is beschikbaar in twee uitvoeringen. 

  • Standaardversie in de kleur Lightwhite uni met M tapes.
  • Blackstorm metallic. De motorfiets wordt in deze kleur geleverd wanneer u voor het optionele M Competition pakket kiest.

SUPERBIKE MEETS SPORTTOERMOTORFIETS.

PERFORMANCE.

De BMW M 1000 XR is een perfecte mix van superbike en sporttoermotorfiets. Combineer de toonaangevende vering, demping en wielgeleiding van een superbike met de perfecte handling en wendbaarheid van een sporttoermotorfiets en de BMW M 1000 XR is het eindresultaat. Door een drooggewicht van 223 kg is de M 1000 XR erg licht. Meng het lichte gewicht van deze motorfiets met het vermogen van 201 pk afkomstig uit de 4-cilinder-in-lijn motor en u kunt sportiviteit verwachten. 

Tractie en acceleratie is ongekend hoog op deze machine. Dit komt door de toepassing van een groter kettingtandwiel achter met 47 tanden en kortere overbrengingsverhoudingen. De M Winglets zorgen vanaf 100 km/u al voor meer druk op het voorwiel. Bij een snelheid van 220 km/u bedraagt de downforce een waarde van 12 kg. De exclusieve M remklauwen, voorzien van M logo, behoren tot de absolute topklasse van remsystemen voor de openbare weg.

Standaard wordt de BMW M 1000 XR geleverd met Dynamic Damping Control, waarmee u de veervoorspanning van de voorvork kunt aanpassen. Verder is er Brake Slide Assist. Dit innovatieve systeem maakt een gecontroleerde drift bij het aanremmen van een bocht op het circuit mogelijk. Gaat u het circuit op dan kunt u gebruik maken van Launch Control en Pit Lane Limiter.