Automated-Shift-Assistant-Stuur-Ekris-Header-Mobile
Automated-Shift-Assistant-Stuur-Ekris-Header-Mobile

AUTOMATED SHIFT ASSISTANT.

Maakt rijden nog eenvoudiger en comfortabeler.

NIEUWE INNOVATIEVE TECHNOLOGIE.

BMW Motorrad komt met Automated Shift Assistant, een nieuwe innovatieve technologie die het motorrijden nog eenvoudiger en comfortabeler maakt. De geautomatiseerde bediening van de koppeling en schakelen zorgt voor een betere rijbeleving, zonder het pure rijplezier van zelf schakelen te verliezen. 

De Automated Shift Assistant (geautomatiseerde schakelassistent) is een slim en functioneel ontwerp waarbij twee elektromechanische actuatoren het koppelen en schakelen van de zesversnellingsbak automatiseren. Als berijder hoeft u bij de Automated Shift Assistant de koppelingshendel niet meer te bedienen bij het vanuit stilstand wegrijden of bij het tot stilstand komen. Starten, stoppen en manoeuvreren wordt daardoor nog gemakkelijker. Tevens kan de motor niet meer afslaan als gevolg van verkeerd koppelen of te laat terugschakelen.

Automated-Shift-Assistant-Stuur

ZELF SCHAKELEN.

Het blijft mogelijk om zelf met uw voet te schakelen. Dit doet u door schakelmodus 'M' te kiezen. In ‘D’-modus komt de Automatic Shift Assistent volledig tot zijn recht. De schakelmomenten worden automatisch bepaald door de motorelektronica. Zowel in ‘M’- als ‘D’-modus profiteert u van perfecte versnellingswissels met een nagenoeg ononderbroken aandrijving. Het resultaat is een efficiënte acceleratie en een toegenomen rijstabiliteit.

Onder uitdagende omstandigheden of wanneer je rijdt met bagage of een passagier kan het bedienen van de koppeling en de gashendel veel concentratie vragen. Met de Automated Shift Assistant behoudt de berijder de controle en ervaart hij of zij tegelijk meer vrijheid. Het rijden wordt meer ontspannen en leuker.