BMW-i5-Camouflage-Zijkant-Laadpaal-Header-Mobiel
BMW-i5-Camouflage-Zijkant-Laadpaal-Header-Mobiel

BMW i5 GETEST.

Doorstaat zware beproevingen.

TESTPERIODE VAN BIJNA EEN JAAR.

BMW i5 DOORSTAAT BARRE OMSTANDIGHEDEN.

De introductie van de BMW i5 laat nog even op zich wachten, maar de i5 heeft al wel de endurance testen van BMW doorstaan. Tijdens een uitgebreid testtraject, van bijna één jaar, werd de BMW i5 op uiteenlopende wijze aan de tand gevoeld. De testperiode die initieel begon met testritten eindigde met het finetunen van de BMW i5. Lees hier hoe de BMW i5 de verschillende tests doorstond.

PART 1.

ROADTRIPPING!

In februari 2022 stond het eerste deel van de uitvoerige test met de BMW i5 op het programma. Een 5-daagse roadtrip van Duitsland naar Zweden. De roadtrip startte, hoe kan het ook anders, in München. Via Denemarken werd er helemaal doorgereden naar de poolcirkel in Zweeds Lapland. Eindbestemming van de reis was het BMW Testcenter in Arjeplog.

PART 2.

DAGELIJKS GEBRUIK.

Niet geheel onbelangrijk is het dagelijks gebruiksgemak van de BMW i5. De volledige elektrische BMW 5 Serie werd dan ook uitvoerig getest op dit onderdeel. In de omgeving van München en Dingolfing. 

Tijdens deze periode lag de nadruk op het verder verfijnen van de chassistechnologie en akoestische eigenschappen van de i5 onder uiteenlopende omstandigheden. Ook werd de vermogensafgifte van de aandrijfeenheid aangescherpt.

Ook hier werd een deel van het ontwikkelingswerk tijdens de koudere maanden bewust uitgevoerd op ijzige en besneeuwde wegen. Afgelopen winter werden de nodige BMW i5 modellen naar buiten gestuurd. Dit om de functionaliteit en betrouwbaarheid van de aandrijflijn- en chassiscontrolesystemen in extreem veeleisende weg- en weersomstandigheden te verifiëren

PART 3.

TERUG NAAR DE POOLCIRKEL.

In februari 2023 is het tijd om weer terug te gaan naar Arjeplog. Doel van deze tweede Zweedse testronde is om alle aandrijflijn- en chassiscontrolesystemen te verfijnen. De Zweedse testterreinen en bevroren meren rondom Arjeplog hebben weinig grip. Dit maakt dit testgebied uitermate geschikt voor het perfect afstellen van de BMW i5.

De BMW i5 biedt een mix van optimale tractie bij het wegrijden en superieure rijstabiliteit bij het nemen van bochten of bij het remmen wat uniek is. Testen op bevroren meren is niet alleen leerzaam, maar ook heel leuk. En bovendien levert het ook mooie plaatjes op.

BMW-i5-Voorkant-Sneeuweg-Huisje

BLIJF OP DE HOOGTE.

INTERESSE IN DE BMW i5?

We begrijpen dat u nieuwsgierig bent naar de BMW i5. Dat zijn wij ook. Wilt u als eerste het laatste i5 nieuws ontvangen meldt u dan aan via de 'Blijf op de hoogte' button.