BMW-3.0-CSL-voorkant-zijkant-rijdend-zonsondergang-mobiel
BMW-3.0-CSL-voorkant-zijkant-rijdend-zonsondergang-mobiel

BMW 3.0 CSL.

Technisch meesterwerk.

ODE AAN VROEGER.

HISTORIE HERSCHREVEN.

Alsof 50 Jaar BMW M nog niet genoeg reden voor een feestje was, doet BMW daar nu nog een schepje bovenop. Maak kennis met de nieuwe BMW 3.0 CSL, een technisch meesterwerk dat de essentie belichaamt van vijftig jaar passie voor autosport. De BMW 3.0 CSL herschrijft historie en is vernoemd naar zijn illustere voorganger uit de vroege jaren '70. Het mooiste nieuws? Deze BMW 3.0 CSL zal ook daadwerkelijk in productie gaan. Ter ere van de 50e  verjaardag van BMW M zal BMW 50 modellen van deze puristische sportauto produceren waarbij handmatig vakwerk én de modernste technologie centraal staan.

Gespecialiseerde medewerkers maken met de hand de interieurcomponenten uit met koolstofvezel versterkt kunststof. Ook de lak en de kenmerkende BMW M striping worden met een combinatie van handmatig vakwerk en de modernste techniek aangebracht. Uiteindelijk assembleert een team van dertig gespecialiseerde, hooggekwalificeerde en ervaren technici alle exemplaren van de BMW 3.0 CSL. Elk exemplaar wordt ook in diverse stadia op de hoogste kwaliteit getest voordat de auto naar de klant gaat.

KRACHTIG M DESIGN.

EXTERIEUR.

Het design van de BMW 3.0 CSL is een eigentijdse interpretatie van een historische voorganger. De klassieke coupévorm is prominent aanwezig als u naar de BMW 3.0 CSL kijkt.  De voorkant van de nieuwe BMW 3.0 CSL is laag waarbij de verticale plaatsing van de nierengrille verwijst naar zijn historische voorganger. Ook de grote openingen in het front verwijzen naar het verleden en zorgen voor de toevoer van koellucht naar de motor en de remmen. Luchtgeleiders op de motorkap accentueren de klassieke lijnen. Afgeplatte BMW Laser Light koplampen geven geel licht en zorgen voor een sterke connectie met de autosport.

Het zijaanzicht laten de sportieve en elegante kant van de 3.0 CSL zien. Brede wielkuipen accentueren de grote spoorbreedte en bieden ruimte aan goudgelakte en gesmede lichtmetalen wielen in Y-spaak styling. De voorwielen zijn 20 inch en de achterwielen zijn 21 inch waardoor de 3,0 CSL een sportieve houding aanneemt. Sowieso mogen de banden gezien worden als een designhoogtepunt. De banden die Michelin speciaal voor dit model heeft ontwikkeld zijn voorzien van het getal 50 dat in reliëf op de zijwangen ervan is aangebracht, een subtiele verwijzing naar het jubileum van BMW M GmbH. 

Het opvallendste aspect van de achterzijde is de grote achtervleugel, die aan de zijkanten aansluit op de carrosserie en het beeld van de BMW 3.0 CSL ‘Batmobile’ uit de jaren zeventig vertaalt in een moderne designtaal. Aan de achterkant komen vier uitlaateindstukken in het midden onder de auto tevoorschijn. De achterlichten zijn voorzien van innovatieve lasertechnologie.

Wat misschien wel het allermeeste opvalt is de 'livery' van de BMW 3.0 CSL. In het verleden onderscheidde BMW zich met het kenmerkende kleurenschema van parallelle strepen in blauw, paars en rood op een witte ondergrond. De BMW 3.0 CSL is daarom uitgevoerd in Alpinweiß uni met striping in de BMW M kleuren. Het aanbrengen van de lak en de striping gebeurt grotendeels met de hand door een team van specialisten.

INTERIEUR.

In het interieur van de BMW 3.0 CSL is gewicht bespaard om het ultrasportieve karakter van de auto te benadrukken. Bestuurder en passagier nemen plaats op M Carbon kuipstoelen voor een echt racegevoel. Verstellen van de voorstoelen gaat alleen handmatig in de lengterichting. Wilt u de hoogte en de hoek veranderen dan komt daar gereedschap aan te pas. Een achterbank is er niet, die heeft plaatsgemaakt voor geïntegreerde bergruimte voor twee helmen.

De stoelen en het stuurwiel zijn bekleed met zwart alcantara. Stiksels in het interieur zijn uitgevoerd in contrasterend wit van de carrosseriekleur. In het interieur is een matzwart carbon paneel aangebracht met het volgnummer van de auto, dus #01/50 tot #50/50 dat aansluit bij de laatste cijfers van het nummer van de wielophanging.

WAT U ECHT WIL WETEN!

PERFORMANCE.

Dan de informatie waar u waarschijnlijk echt op zat te wachten. Welke prestaties levert deze nieuwe BMW 3.0 CSL?! Dat zetten we graag voor u een op rijtje:

  • de krachtigste 6-cilinder-in-lijn benzinemotor die ooit is toegepast in een BMW M model voor de openbare weg
  • 560 pk (412 kW) vermogen en 550 Nm koppel
  • Maximaal rijplezier door de handgeschakelde zesversnellingsbak en achterwielaandrijving. Driften en ‘sturen met het gaspedaal’ mogelijk
  • Adaptive M onderstel met elektronisch geregelde schokdempers
  • M Carbon-keramische remsysteem