Ekris-Overname-De-Beier-Mobiel
Ekris-Overname-De-Beier-Mobiel

OVERNAME DE BEIER.

OVERNAME DE BEIER.

Ekris Retail is voornemens BMW en MINI dealer De Beier over te nemen. Hierover bereikten partijen afgelopen week een akkoord. De Beier is sinds 1982 BMW dealer en gevestigd in Heerenveen.

De Beier eigenaar Sybren van der Goot is blij met de overname. “De Ekris cultuur ligt dicht bij die van De Beier, belangrijk om de dienstverlening aan onze klanten ook in de toekomst op dezelfde wijze voort te zetten. Daarnaast is Ekris een stevige partij die voor mijn medewerkers een gezonde toekomst waarborgt. Met de schaalgrootte van Ekris is onze positie als dé BMW en MINI dealer van Friesland ook voor de toekomst zeker gesteld.’

De directie van Ekris kijkt positief naar deze schaalvergroting: “Met deze overname van De Beier zijn wij vertegenwoordigd met vestigingen van Friesland tot aan Limburg. Daarnaast kunnen wij middels deze uitbreiding ons verder ontwikkelen binnen het premium segment en ook voor de toekomst een sterke positie behouden.”

Onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) zal dealerbedrijf De Beier met terugwerkende kracht per 1 januari onderdeel worden van Ekris. Naar verwachting zal de beoogde transactie 1 april afgerond zijn.