BMW-M3-CS-Groen-Zijkant-pitlane-header-mobiel
BMW-M3-CS-Groen-Zijkant-pitlane-header-mobiel

BMW M3 CS.

Bijzonder aantrekkelijk!

LICHTGEWICHT RACER.

M3 CS, PASSIE VOOR AUTOSPORT.

Het jaar 2023 begint goed bij BMW met de introductie van de BMW M3 CS. Men neemt de praktische gebruiksgemak van een BMW M3 Sedan en voegt daar wat extra ingrediënten zoals een lichtgewicht constructie, componenten van met koolstofvezel versterkte kunststof, extra vermogen, modelspecifieke onderstelafstemming en exclusieve designkenmerken aan toe en we hebben een BMW M3 CS. De BMW M3 CS heeft een geheel eigen karakter en is in Nederland leverbaar voor € 191.844. 

MAAK INDRUK.

EXTERIEUR.

Sportief in elk opzicht. De prestaties en het exclusieve karakter van de nieuwe BMW M3 CS zijn voor een groot deel te danken aan modelspecifieke gewichtsbesparingen. Zo beschikt het exterieur over vele carbon onderdelen. Zo zijn het dak, de motorkap, frontsplitter, luchtinlaten voor, buitenspiegelkappen, achterdiffusor en achterspoiler gemaakt van dit lichtgewicht materiaal.

De voorzijde van de BMW M3 CS wordt getekend door een lichtgewicht nierengrille zonder omlijsting. Dit geeft de M3 CS een puristische en op de autosport geïnspireerde stijl. BMW Laserlight koplampen zijn standaard op de M3 CS en LED dagrijverlichting is niet wit van kleur, maar geel. Een duidelijke verwijzing naar de autosport. Rode contourlijnen en het opschrift ‘M3 CS’ op de bovenste horizontale spijlen benadrukken het modelspecifieke design. De typeaanduiding aan de achterzijde heeft zwarte oppervlakken in combinatie met een rode omlijsting.

Het kleurenpallet van de BMW M3 CS beschikt over een modelspecifieke kleur die exclusief is voor de M3 CS; Frozen Solid White. Optioneel zijn Signal Green uni, Brooklyn Grey metallic en Saphirschwarz metallic beschikbaar. Standaard is de BMW M3 CS voorzien van gesmede lichtmetalen M wielen in een exclusieve V-spaak styling in Gold Bronze. Optioneel zijn deze M wielen leverbaar in mat zwart. De wielen in de maat 19 inch voor en 20 inch achter zijn standaard voorzien van speciaal voor dit model ontwikkelde sportbanden.

FEEL LIKE RACING.

INTERIEUR.

Het interieur van de nieuwe BMW M3 CS nodigt uit tot rijplezier. Bestuurder en voorpassagier nemen plaats op M Carbon kuipstoelen. De kuipstoelen zijn volledig elektrisch instelbaar en voorzien van stoelverwarming, geïntegreerde hoofdsteunen en een verlichte modelaanduiding. De stoelen beschikken over lederen bekleding Merino in een exclusief design in de kleurcombinatie zwart met rood en met contrasterend stiksel.

Voor- en achterin zijn de portieren volledig met zwart leder bekleed en op de lichtgewicht middenconsole is een rood ‘CS’ opschrift aangebracht. De standaarduitrusting van de BMW M3 CS omvat verder ook M veiligheidsgordels met een ingeweven streeppatroon in de kleuren van BMW M, instaplijsten met ‘M3 CS’ opschrift, antracietkleurige hemelbekleding, interieurlijsten in Carbon Fibre en een met Alcantara bekleed M stuurwiel met CFRP schakelpaddles en rode 12-uursmarkering.

Bij het BMW iDrive van de nieuwste generatie hoort het BMW Curved Display. In de cockpit van de BMW M3 CS bestaat het uit een 12,3 inch informatiedisplay en een Control Display met een diagonaal van 14,9 inch, die samen één gebogen glazen oppervlak vormen. Het BMW Curved Display is ergonomisch op de bestuurder gericht en maakt intuïtieve aanraakbediening nog gemakkelijker.

WAAR HET OM DRAAIT.

PERFORMANCE.

Dan misschien wel het allerbelangrijkste bij de BMW M3 CS; de cijfertjes. Die zetten we graag voor u op een rijtje:

  • 405 kW (550 pk) sterke 6-cilinder-in-lijn benzinemotor
  • 8-traps M Steptronic transmissie
  • M xDrive vierwielaandrijving
  • 0 naar 100 km/u in 3,4 seconden
  • Begrensde topsnelheid van 302 km/u
  • maximale toerental van de motor is 7.200 toeren per minuut
BMW-M3-CS-Groen-Zijkant-Driften