De Nieuwe BMW 3 Serie.

Klaar voor de toekomst.

Wachten wordt beloond. In voorbereiding op de serieproductie van de zevende generatie BMW 3 Serie wordt de sportieve sedan uitgebreid getest. En waar kan dat beter dan op de legendarische Nordschleife van de Nürburgring. Afstemming van het onderstel en testen van de nieuwe wielophanging staan hierbij centraal.

Highlights

  • Lager zwaartepunt en ideale gewichtsverdeling zorgen voor maximale stuurprestaties
  • Geoptimaliseerd onderstel geeft meer dynamiek dan ooit
  • Lichtgewicht constructie leidt tot gewichtsreductie van 55kg
  • Nieuwe viercilinder-in-lijn benzinemotor is krachtigste viercilinder ooit
slide
slide
slide

Ultieme rijtest

Nordschleife van de Nürburgring

Zoals alle nieuw ontwikkelde modellen van BMW ondergaan de gecamoufleerde prototypes van de nieuwe BMW 3 Serie Sedan hun vuurdoop in de ‘Groene Hel’: De Nordschleife van de Nürburgring. Het bijzonder uitgebreide testprogramma van BMW bestaat onder meer uit het optimaliseren van het rijcomfort en de rijdynamiek. De ingenieurs van BMW hebben onder andere de wielophanging, schokdempers, stuurinrichting en dempers flink onder handen genomen. De Nordschleife van de Nürburgring staat van oudsher bekend om zijn zeer gevarieerde wegdek en bochten en was dus de perfecte locatie om deze componenten te verfijnen.

slide

Nieuwe motoren

In de nieuwe BMW 3 Serie Sedan zorgen de doorontwikkelde en nog krachtigere benzine- en dieselmotoren, voor maximale power. Een groter onderscheid in rijprogramma's en nóg sneller schakelen tussen versnellingen maken de nieuwe BMW 3 Serie sportiever dan ooit. De geoptimaliseerde BMW EfficientDynamics ontwikkelen zorgen daarnaast voor een grotere efficiciëntie en een gereduceerd brandstofverbruik. Dankzij een geoptimaliseerd warmtebeheer, minder wrijving en de geoptimaliseerde 8-traps Steptronic transmissie konden verbruik en emissie worden verlaagd.

slide

Verbeterd onderstel

De nieuwe BMW 3 Serie is niet alleen lichter dan zijn voorganger, maar zijn zwaartepunt ligt lager en de spoorbreedte is in het midden met 30 mm vergroot. Minder massa en een ideale gewichtsverdeling over voor- en achteras zijn basisvoorwaarden voor een perfect afgestemd en sportief onderstel. Om het dynamische karakter van de auto verder aan te scherpen, is het nieuwe M-sportonderstel alleen in combinatie met de Variable Sport Steering leverbaar. Die biedt aanvullend op de snelheidsafhankelijke Servotronic stuurbekrachtiging ook een variabele overbrenging. 

slide

Preciezere besturing

Sportief, direct en intuïtief. Deze kernwoorden staan centraal bij de ontwikkeling van de nieuwe BMW 3 Serie. Het ontwerp van de assen en de afstemming van de besturing is dusdanig verbeterd, dat bochten met meer precisie genomen kunnen worden. Bovendien is er een groter onderscheid gemaakt tussen de rijprogramma's ‘Comfort’ en ‘Sport’ om het sportieve karakter consequenter te accentueren. 

Voorraad BMW 3 Serie

Ontdek hier het aanbod van de huidige BMW 3 Serie.