APK keuring bij Ekris.

Altijd veilig onderweg.

APK keuring bij Ekris.

De Algemene Periode Keuring voor uw BMW, kortweg APK genoemd, is in Europa een wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Tijdens een APK keuring wordt gekeken of uw BMW nog voldoet aan de wettelijke veiligheids- en milieu eisen.

 

Een APK keuring is geen onderhoudsbeurt en mag alleen worden uitgevoerd door opgeleide APK keurmeesters. Is de APK van uw auto verlopen dan is belangrijk om zo snel mogelijk uw auto APK te laten keuren. Rijden zonder geldige APK is namelijk strafbaar in Nederland.

Wat wordt er gecontroleerd?

En hoe lang duurt een APK keuring.

Een APK keuring neemt doorgaans één uur tot anderhalf uur in beslag. Het kan zijn dat, door een onafhankelijke keurmeester, een steekproef wordt uitgevoerd om te controleren of wij als dealer de APK conform de regels hebben uitgevoerd. Wordt de steekproef op uw BMW uitgevoerd dan is het aannemelijk dat uw wachttijd oploopt met 1 á 1,5 uur.

 

Tijdens de APK controle kijken wij uw BMW na op verschillende punten. Voor uw verkeersveiligheid controleren wij de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie van uw auto. Rijdt u een BMW met benzinemotor dan controleren we de CO2 uitstoot van uw auto en rijdt u in een dieselauto dan controleren we de roetuitstoot van uw auto. Verder controleren wij ook nog de kilometerstand, het chassisnummer en het voertuigbewijs van uw auto tijdens de APK controle. Wanneer alles in orde is wordt u auto goedgekeurd en kunt u weer veilig uw weg vervolgen. 


Remschijf fotostudio

 

BMW 4 Serie Coupe motorkap open brug

Gratis APK.

In combinatie met werkplaatsafspraak.

U kunt al tot zes maanden voor de vervaldatum van uw APK uw auto opnieuw APK laten keuren. Deze APK keuring is helemaal gratis wanneer u de keuring laat uitvoeren tijdens een werkplaatsbezoek bij Ekris. Zo voorkomt u dat u alleen voor een APK keuring moet langskomen bij ons. Mochten er naar aanleiding van uw bezoek reparaties noodzakelijk zijn dan vallen deze niet onder de gratis APK. Uiteraard overleggen wij eerst met u alvorens we over gaan tot reparatie. 

Wanneer is het tijd voor APK?

Automatische herinnering via overheid.

Wanneer uw BMW weer toe is aan een APK krijgt u daarvan automatisch een herinnering toegestuurd door de overheid. Deze herinnering is gebaseerd op het APK-keuringsschema dat is opgesteld door overheid.  

 

  • Heeft u een personenauto met benzine, alcohol en/of elektromotor met een eerst toelating na 1 januari 2005 dan vindt de eerste APK keuring na vier jaar plaats, daarna twee keer na twee jaar en daarna elk jaar voor de vervaldatum van uw APK.
  • Rijdt u in een personenauto met diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrische aandrijving) met een eerste toelating na 1 januari 2005 dan vindt de eerste APK keuring na drie jaar plaats. Vervolgens moet u ieder jaar voor de vervaldatum van uw APK uw auto laten keuren.
  • Voertuigen met een eerste toelating voor 1 januari 2005 dienen ieder jaar een APK keuring uit te laten voeren en voor voertuigen van 30 jaar of ouder is een APK keuring eens per twee jaar noodzakelijk. Voor auto’s van voor 1 januari 1960 is geen APK plicht meer van toepassing.
MINI
Ekris MINI

Ekris MINI

Ontdek alles over MINI.