Maxime-Oosten-Champagne-Podium-Mobiel
Maxime-Oosten-Champagne-Podium-Mobiel

DUBBEL PODIUM.

Tijdens Trophy of the Dunes.

 

PRIJZENKAST VERDER AANGEVULD.

Maxime Oosten heeft zijn toch al goed gevulde prijzenkast dit weekend weer verder aangevuld tijdens Trophy of the Dunes op Circuit Zandvoort. De 18-jarige Fries wist zich tijdens beide races op zondag naar het podium te rijden en mocht daardoor weer wat extra bekers mee naar huis nemen. Ook wist hij zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit te breiden met nog twee raceweekenden te gaan in de BMW M2 CS Cup Benelux.

RACE 1.

OPDROGENDE BAAN.

In tegenstelling tot de meeste raceweekenden vond race 1 niet op zaterdag, maar op zondagochtend plaats. Tijdens de kwalificatie op zaterdag kwalificeerde Oosten zich op poleposition voor Race 1. Tijdens de rollende start bleek al snel dat de poleposition geen voordeel opleverde voor Oosten. Door zijn snelste tijd startte hij namelijk aan de vochtige kant van het circuit, terwijl de als tweede startende Lorenzo van Riet op de droge lijn mocht starten. “Toen de lichten op groen sprongen had ik een hele goede reactietijd, maar omdat ik op de vochtige kant startte had ik enorm veel wielspin”, analyseerde Oosten na race 1.

Verdere schade bleef beperkt voor Oosten die na de eerste run naar de Tarzanbocht aansloot op plek twee. Achter de BMW M2 CS van Oosten ging het fout voor Fred Caprasse, de nummer twee in het kampioenschap. Zijn BMW werd aangetikt en bleef in het grind achter. Een Safety Car volgde en niet veel later was er een code rood om de auto van Caprasse weg te halen.

Na een paar minuten oponthoud wordt de race herstart achter de safety car, maar zodra de safety car verdwenen is grijpt Oosten zijn kans. Hij passeert de BMW van Van Riet en neemt de leiding in de race over om die vervolgens niet meer af te staan. De BMW met startnummer 54 ziet als eerste het zwart-wit geblokt en wint race 1 met 15 seconden voorsprong.

Foto's gemaakt door Johan Vis Fotografie

RACE 2.

GEVECHT TEGEN DE KLOK.

Rond 15:00 uur staat de tweede race van de BMW M2 CS Cup Benelux op het programma. Ditmaal start Oosten vanaf de tweede plek achter de equipe van Willem Meijer en Lorenzo van Riet. Net als in Race 1 weet Oosten vrij snel de leiding in de race te pakken wanneer hij in de tweede ronde aan kop van de race rijdt. Ronde na ronde weet hij zijn voorsprong op de concurrentie op te bouwen en ook na de verplichte pitstop rijdt hij soeverein aan kop.

Na de verplichte pitstop komt Oosten met 10 seconden voorsprong terug op de baan voor Duncan Huisman. Echter blijkt al snel dat Oosten in de pitstraat 4 km/u te hard heeft gereden, wat hem een tijdstraf van 5 seconden oplevert. Met een voorsprong van 10 seconden is dat nog steeds geen probleem, alleen volgt er helaas een volgende safety car periode waardoor het hele veld weer ineen schuift.

Met nog 12 minuten te racen wordt de race weer hervat en probeert Oosten een gaatje te trekken naar de heren achter hem. Hij komt net één ronde tekort om het gat naar de concurrentie op 5 seconden te brengen, want hoewel Oosten als eerste over de finish komt wordt hij als derde geclassificeerd wegens zijn tijdstraf. Daags na de prijsuitreiking bleek echter dat de tijdstraf voor Oosten niet terecht was en dus wordt de eerste plek alsnog aan Oosten toegekend.

OP NAAR HOCKENHEIM.

Aankomend weekend breekt een belangrijk raceweekend aan voor Maxime Oosten. Hij strijdt dan namelijk om de titel in de Duitse BMW M2 Cup op het circuit van Hockenheim. Op vrijdag, zaterdag en zondag komt Oosten in actie en probeert hij een achterstand van 8 punten goed te maken op directe concurrent Fabian Kreim. Op 15 en 16 oktober vervolgt Maxime Oosten zijn jacht op het kampioenschap in de BMW M2 CS Cup Benelux met races op het befaamde circuit van Spa-Francorchamps.

Foto's bij dit item zijn afkomstig van Johan Vis Fotografie.