Maxime-Oosten-Ekris-BMW-M2-CS-Cup-Hockenheim-mobiel
Maxime-Oosten-Ekris-BMW-M2-CS-Cup-Hockenheim-mobiel

DUBBELSLAG IN DUITSLAND.

MAXIME OOSTEN NIET TE KLOPPEN.

Maxime Oosten heeft een ijzersterk raceweekend in Hockenheim achter de rug. Op het Duitse circuit was de 18-jarige Fries het hele raceweekend een klasse apart. Op indrukwekkende wijze domineerde Oosten tijdens de kwalificatie en beide races. Het maximale aantal punten werd mee naar huis genomen waardoor Maxime nu aan de leiding gaat van het kampioenschap.

KWALIFICEREN.

VERUIT DE SNELSTE.

Op vrijdagavond werd er in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux gekwalificeerd voor de races op zaterdag en zondag. Tijdens de kwalificatie is Maxime de enige die rondetijden in de 1.49 laat noteren. Door deze snelle rondetijden scoort Oosten polepositie voor zowel race 1 als race 2. Een uitstekende uitgangspositie voor de races op zaterdag en zondag.

UIT ZICHT.

RACE 1.

Zaterdagochtend klokslag 10:00 uur is het tijd voor race 1. De rollende start levert geen problemen op voor Maxime Oosten en als raceleider komt hij door de eerste bocht. Achter Maxime is het dringen geblazen, veel coureurs hebben het met elkaar aan de stok. In bocht twee gaat het fout en meerdere rijders raken elkaar. Een van de rijders kan niet verder en de safety car komt op de baan.

Na vier ronden achter de safety car wordt het veld weer losgelaten en wederom houdt Maxime de koppositie in handen. Ook op zondag zit de snelheid bij Maxime er goed in en ronde na ronde bouwt hij zijn voorsprong op de concurrentie uit. Geholpen door de gevechten achter hem kan Maxime in ronde 16 met bijna zeven seconden voorsprong een veilige pitstop maken.

Na de stop is de concurrentie op plek twee dichterbij gekomen. Dit is echter gebeurd doordat de pitstop te kort was en dus krijgen de naaste achtervolgers een drive-through penalty. Hiermee verdwijnt ook de spanning aan de kop van de race en kan Maxime de race zonder al te veel druk uitrijden. Met 23 seconden voorsprong op nummer twee wint hij de eerste race.

100% SCORE.

RACE 2.

Ook tijdens race 2 is de eerste startplek voor Maxime Oosten. Net als tijdens race 1 weet Maxime de koppositie te behouden en wordt er achter hem stevig gevochten. Hierdoor kan Oosten al snel een gaatje slaan naar de mannen achter hem.

Gaandeweg de race blijkt dat het tempo van Maxime Oosten niet bij te houden is voor de concurrentie. Iedere ronde loopt hij met bijna één seconde per rondje weg bij zijn achtervolgers en zo rijdt hij net als een dag eerder onbedreigd naar zijn verplichte pitstop toe.

Wanneer iedereen de verplichte stop heeft gemaakt wordt duidelijk dat Maxime een voorsprong van 26,7 seconden heeft op zijn naaste belager. Deze ruime voorsprong is geen signaal om wat gas terug te nemen. Sterker nog, Maxime is bijna twee seconden per rondje sneller en bouwt zijn voorsprong nog verder uit. Na 32 ronden racen komt hij met 53,5 seconden voorsprong als eerste over de finish. Daarmee behaalt hij een 100% score tijdens het raceweekend in Hockenheim.

Door de twee zeges op Hockenheim neemt Maxime Oosten de leiding in het kampioenschap in handen.

Foto's gemaakt door Johan Vis en Rob Blank.