Maxime-Oosten-BMW-M2-CS-Cup-Assen-Header-Mobiel
Maxime-Oosten-BMW-M2-CS-Cup-Assen-Header-Mobiel

IN STIJL AFSLUITEN.

Laatste race BMW M2 CS Cup.

GASSEN OP ASSEN!

NOG ÉÉN KEER KNALLEN.

Het TT Circuit in Assen vormde het toneel voor het allerlaatste raceweekend van het seizoen in de BMW M2 CS Cup. Met de titel op zak kon Maxime Oosten freewheelend de laatste twee races van het seizoen aanvangen tijdens de Finaleraces. Gas terugnemen was er zeker niet bij. De rijder van Bas Koeten Racing was het hele weekend weer enorm snel en kwalificeerde zijn BMW M2 CS voor zowel Race 1 als Race 2 op poleposition.

RACE 1.

TIENDE WINST VAN HET SEIZOEN.

Zaterdagmiddag rond 14.35 uur start het veld van de BMW M2 CS Cup Benelux voor de opstartronde van de race. Oosten op kop met naast hem de equipe van Jochems en Zwolsman. Wanneer de lichten uit gaan komt Oosten goed weg en zij aan zij met Jochems gaat hij op de eerste bocht af. Maxime Oosten komt als leider uit de eerste bochtensectie, maar ziet dat zijn naaste achtervolger niet meer de equipe Jochems / Zwolsman is, maar wel het duo Van Riet en Meijer. Op een nieuwe set banden weet Lorenzo van Riet rondenlang de tijden van Oosten te pareren waardoor het verschil rondenlang zo rond de één seconde blijft schommelen.

Wanneer de pitwindow opengaat heeft Oosten het gat naar Van Riet wat kunnen vergroten tot zo’n twee seconden. Als alle verplichte pitstops achter de rug zijn wordt de tussenstand opgemaakt. Oosten gaat nog steeds op kop gevolgd door Willem Meijer op vier seconden. Dirk Warmerdam rijdt op grote afstand op de derde plek. Een gevecht om de zege zal er niet komen. Willem Meijer krijgt een drive-through penalty voor een te korte pitstop waardoor Maxime Oosten onbedreigd naar de tiende zege van het seizoen rijdt. Dirk Warmerdam op plek twee volgt op bijna 28 seconden.  

RACE 2.

ONE LAST DANCE.

Zondag is het al weer tijd voor de laatste race in de BMW M2 CS Cup Benelux. Geheel in stijl mag Oosten ook vandaag vanaf plek 1 de race aanvangen. Wanneer de lichten iets voor twaalven op groen springen lijkt Oosten een mindere start te hebben. Jayden Post en Willem Meijer komen naast de Ekris BMW en passeren Maxime Oosten.

De vreugde voor Post en Meijer is van korte duur. Slechts vier bochten rijden ze voor Oosten, die op een set nieuwe banden, de leiding weer terug verovert op Post. Dat de 18-jarige Fries dit jaar een klasse apart is in de BMW M2 CS Cup blijkt als het gat na raceronde 1 al bijna één seconde bedraagt. Na zeven racerondjes heeft Oosten een gat van zes seconden op de concurrentie.

Het tempo van Oosten kan niet gevolgd worden door de rijders achter hem en dus kan hij in ronde 16 rustig zijn laatste stop van het seizoen maken bij de crew van Bas Koeten Racing. Na de verplichte stop bedraagt de voorsprong van Maxime 13 seconden op de nummer twee. Na 32 rondjes wordt Oosten als winnaar afgevlagd met een voorsprong van 34 seconden op Max Veels.

Door ook de laatste race van het seizoen te winnen heeft Oosten maar liefst 11 van de 12 races gewonnen. Op zeer overtuigende wijze wist hij dit seizoen de titel in de wacht geslepen in de BMW M2 CS Cup Benelux.

Fotografie door Johan Vis Fotografie en Job van 't Hof