BMW-M4-CSL-Voorkant-Grijs-rijdend-circuit-mobiel
BMW-M4-CSL-Voorkant-Grijs-rijdend-circuit-mobiel

BMW M4 CSL.

Lichtgewicht racemonster.

 

SPECIAAL CADEAU.

HISTORY RETURNS.

Gepresenteerd ter ere van het 50-jarig BMW M jubileum, de bloedsnelle en unieke BMW M4 CSL. Deze ultieme uitvoering van de BMW M4 is deelt zijn genen met de BMW M4 GT3 en kan dus met recht als een sportieveling worden bestempeld. Meer informatie over dit lichtgewicht racemonster leest u op deze pagina.

TIME FOR THE SPECS.

SNELSTE IN SERIE GEPRODUCEERDE AUTO OOIT VAN BMW.

Laten we beginnen met waar het echt om draait bij de BMW M4 CSL. De specs van de auto. De BMW M4 CSL beschikt over 550 pk, dat is 40 pk meer vergeleken met een BMW M4 Competition. De toename in vermogen met daarbij opgeteld 100 kilogram gewichtsverlies maakt dat de BMW M4 CSL de snelste in serie geproduceerde auto ooit van BMW is. Van 0 naar 100 km/u gaat in 3,7 seconden en van 0 naar 200 km/u duurt 10,7 seconden. Bent u wel te porren voor een rondje over de Nordschleife dan is de richttijd voor het volledige rondje 7 minuten en 20,207 seconden. Succes!

Onder de motorkap ligt een specifiek voor de BMW M4 CSL ontwikkelde krachtbron die gebaseerd is op de hoogtoerige zescilinder-in-lijn M TwinPower Turbo technologie uit de BMW M4 GT3 raceversie. De motor van de BMW M4 CSL levert een maximum koppel van 650 Nm tussen 2.750 en 5.950 toeren per minuut. Het maximum vermogen van 405 kW (550 pk) staat paraat bij 6.250 toeren per minuut. 

Het aandrijfkoppel van de motor wordt via een 8-traps M Steptronic Sport transmissie met Drivelogic op de achterwielen van de nieuwe BMW M4 CSL overgebracht. Modelspecifieke steunen voor motor en transmissie garanderen dat het motorvermogen op uitzonderlijk snelle en directe wijze wordt omgezet in extreem dynamische rijprestaties. De stevigere bevestiging van motor en transmissie aan de carrosserie is duidelijk merkbaar, zeker als het uiterste van de auto wordt gevergd.

STREETLEGAL RACEAUTO.

OP EN TOP AUTOSPORT.

De terugkeer van de legendarische lettercombinatie CSL (die staat voor “Competition, Sport, Lightweight”) maakt direct indruk als u het exterieur van de M4 CSL ziet. Optioneel is de carrosserie van de M4 CSL leverbaar in de exclusieve kleur Frozen Brooklyn Grey metallic. Deze kleur gaat in perfecte harmonie samen met de rode accenten en de oppervlakken met zichtbaar carbon. Als alternatief zijn de carrosseriekleuren Alpinweiß uni of Saphirschwarz metallic beschikbaar.

Op twee inkepingen in de motorkap is de koolstofvezelstructuur van enkele onderdelen zichtbaar. De oppervlakken van deze inkepingen worden extra benadrukt door de rode accenten. De rode accenten komen sowieso terug in het design van de M4 CSL en vestigen de aandacht op de sportieve accenten van de auto.

BMW Laserlight koplampen zijn optioneel leverbaar. Deze koplampen stralen een geelwit licht uit wat doet denken aan de verlichting van succesvolle GT raceauto’s. De LED achterlichten bevatten nieuwe technologie die debuteert in een serieproductiemodel. In de glazen afdekkingen zijn namelijk zeer fijne lichtdraden geweven die met lasertechnologie worden verlicht. Dit zorgt voor een onderscheidend lichtbeeld.

OPENBARE WEG OF TRACKDAY?

PLEK VOOR TWEE.

Wat uw plannen ook zijn, de BMW M4 CSL biedt plek aan twee personen. De M Carbon kuipstoelen zijn doelmatig ontworpen met alleen de hoogstnodige comfortfeatures. De hoek van de rugleuning is gefixeerd en verstellen in lengterichting gaat handmatig. De zithoogte kan uitsluitend in de werkplaats door middel van schroeven in drie standen worden aangepast.

Het M Sportstuurwiel in Alcantara, de hemelbekleding in Anthrazit, M interieurlijsten in Carbon Fibre, CSL badges op stoelen, middenconsole en achterpaneel, alsmede M specifieke displays creëren de ideale ambiance voor geconcentreerd rijplezier.

Het aantal comfort verhogende features en bestuurdersassistentiesystemen in de BMW M4 CSL is beperkt en gereduceerd tot de essentie. Tot de standaarduitrusting behoren automatische airconditioning, Park Distance Control, Approach Control Warning, Lane Departure Warning en Speed Limit Info.

INTERESSE?

Heeft u interesse in deze BMW M4 CSL? Dan hebben wij goed nieuws. Later dit jaar heeft Ekris de beschikking over BMW M4 CSL modellen. Wilt u weten wat er mogelijk is, neem dan contact op met uw Verkoopadviseur en vraag hem naar de mogelijkheden.