Maxime-Oosten-BMW-M2-Cup-Hockenheim-Mobiel
Maxime-Oosten-BMW-M2-Cup-Hockenheim-Mobiel

FEEST!

Terechte kampioen.

EERSTE TITEL VAN HET SEIZOEN IS BINNEN.

MAXIME OOSTEN KAMPIOEN BMW M2 CS CUP.

Afgelopen weekend stond het laatste raceweekend in de BMW M2 CS Cup op het programma. Op het Circuit van Hockenheim werden niet twee, maar drie races verreden. Maxime Oosten begon het raceweekend met zes punten achterstand op Fabian Kreim, die aan kop ging van het kampioenschap, maar wist op overtuigende wijze de rollen om te draaien. Als beloning voor de titel wacht volgend seizoen een volledig jaar racen in de DTM Trophy op Oosten.

DIRECT KNALLEN.

EXTRA RACE OP VRIJDAG.

Gedurende het BMW M2 Cup seizoen zijn meerdere races geannuleerd wegens slechte weersomstandigheden. Ter compensatie besloot de organisatie een extra race toe te voegen aan de kalender op de vrijdag van het laatste raceweekend. De startopstelling van deze race werd op basis van de WK tussenstand bepaald en dus startte Fabian Kreim vanaf poleposition en Maxime op plek twee.

Na twee ronden in het kielzog van Kreim te hebben gereden sloeg Oosten in ronde 3 toe. Op het lange rechte stuk kon de 18-jarige Fries een slipstream pakken van zijn voorganger om vervolgens door een prachtige switchback aan de binnenkant voorbij Fabian Kreim te gaan. Kreim probeerde nog te counteren in de daaropvolgende bocht, maar moest aansluiten achter de groene BMW M2 van Oosten.

Met de leiding in handen schroeft Oosten het tempo op wat resulteert in de snelste ronde van de race en een steeds grotere voorsprong op de concurrentie. Kreim kan het tempo simpelweg niet volgen en moet zich gewonnen geven. Maxime Oosten wint daardoor de race met negen seconden voorsprong op Fabian Kreim, die op zijn beurt zijn voorsprong in het kampioenschap gehalveerd ziet worden naar drie punten.

RACE 1.

NEK AAN NEK.

De ‘eerste race’ van het weekend staat gepland op zaterdagmiddag. Tijdens de kwalificatie klokt Oosten de tweede tijd, dus ook op zaterdag mag hij vanaf de eerste rij vertrekken. Net als op vrijdag heeft Oosten een goede start en bij het ingaan van bocht 1 zit hij al naast polesitter Robert Hefler. Zij aan zij gaan de mannen op bocht 2 af, waarbij Oosten aan de binnenkant blijft zitten en de leiding overneemt.

Achter Oosten gaat het mis voor Fabian Kreim. Kreim die op vrijdag geen beste kwalificatie kent, moet vanaf de negende positie naar voren komen. Echter gaat het bij Bocht 2 al mis wanneer hij zijn remmen blokkeert en rechtdoor schiet. De BMW van Kreim eindigt in de grindbak, waar hij niet meer uitkomt en punten dus wel kan vergeten. Zo gaat Oosten niet alleen aan kop in de race, maar neemt hij ook virtueel de leiding in het kampioenschap over.

In tegenstelling tot de race op vrijdag lukt het Oosten op zaterdag niet om een gaatje te slaan naar zijn naaste belagers. Lorenz Stegmann blijft constant aan de achterbumper van Oosten plakken en loert op zijn kansen. Ronde na ronde houdt de Duitser de druk op Oosten, maar die bezwijkt niet. Onder hoge druk rijdt hij ogenschijnlijk rustig naar zijn tweede zege van het weekend en haalt hij de volle buit binnen. Door het uitvallen van Kreim heeft Oosten een voorsprong van twintig punten in de strijd om de titel en heeft hij op zondag nog maar één punt nodig.

RACE 2.

LAATSTE RACE VAN HET SEIZOEN.

De boodschap voor race 2 op zondag is helder. Net als Max Verstappen kan Maxime Oosten deze dag de titel binnenhalen en daarvoor heeft hij maar één puntje nodig. De eerste startrij is identiek aan die van de zaterdag race. Robert Hefler op pole, Maxime Oosten op twee. Ook dit keer heeft Oosten een uitstekende start en pakt hij na bocht 1 direct de leiding in handen. Vlak achter hem komt ook Fabian Kreim naar voren die vecht voor zijn laatste kans.

Een zware crash in het middenveld zorgt ervoor dat Robert Hefler uit de race wordt gebeukt en wat volgt is een safety car periode. Met nog een kwartier op de klok vertrekt de safety car naar binnen en wordt het hele veld weer losgelaten. Oosten aan de leiding met achter hem Kreim. Een spannend gevecht tot het einde dreigt, maar niets is minder waar. De achtervolgers kunnen Oosten niet bijhouden en hij rijdt zijn BMW foutloos naar de streep waardoor de titel en de derde winst van het weekend een feit is.

HONGER NOG NIET GESTILD.

Met acht overwinningen uit elf races in het seizoen was Maxime Oosten veruit de beste in het internationale deelnemersveld van de Duitse BMW M2 Cup. “Dit is zeker het grootste succes in mijn carrière tot nu toe, dank aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft”, zei Oosten bij de huldiging. Aankomend weekend vervolgt de Fries zijn jacht naar de titel in de BMW M2 CS Cup Benelux met twee races op het circuit van Spa-Francorchamps. De honger naar meer succes is namelijk nog niet gestild.