PRIJSUITREIKING.

MOTORSPORT FEEST IN MÜNCHEN.

Traditiegetrouw eert BMW M Motorsport aan het eind van het jaar de meest succesvolle coureurs en teams tijdens de ‘Night of Trophies’. In BMW Motorworld in München verzamelden teams en coureurs vanuit alle windstreken zich om de felbegeerde prijzen voor het BMW Drivers Championship en BMW Team Championship in ontvangst te nemen. Onder hen ook Maxime Oosten die in München de trofeeën voor zijn titels in de BMW M2 CS Cup en BMW M2 CS Cup Benelux in ontvangst nam. Maar dat is nog niet alles.

BMW DRIVERS CHAMPIONSHIP.

Gedurende het raceseizoen houdt BMW Motorsport de resultaten van BMW coureurs nauwlettend in de gaten om aan het eind van het jaar de trofee voor het BMW Drivers Championship te kunnen overhandigen. Iedere BMW coureur die deelneemt aan een race kan punten voor dit klassement binnenhalen waarbij de hoeveelheid punten afhankelijk is van de raceklasse en het aantal concurrenten in de race. Aan het eind van het racejaar maakt BMW Motorsport de balans op en wordt er een eindklassering van de beste 25 BMW coureurs opgemaakt.

Door zijn deelnames aan de BMW M2 CS Cup en BMW M2 CS Cup Benelux kwam Oosten veelvuldig in actie in een BMW bolide. In de Duitse Cup werden 11 races verreden waarvan Maxime er 8 won. De Benelux Cup werd overtuigend gewonnen door Oosten waar hij 11 van de 12 races wist te winnen. Naast zijn deelname aan deze kampioenschappen kwam hij ook nog in actie tijdens de 24 uur van Spa Francorchamps in een BMW M4 GT3.

Over het gehele racejaar 2022 leverde dit Maxime Oosten 609 punten op in het BMW Drivers Championship, waarmee hij knap op een derde plek eindigt in de BMW M Sports Trophy. “Dit racejaar is een super jaar voor mij geweest met heel veel goede resultaten en twee titels. Daarvoor wil ik natuurlijk mijn teams, maar ook zeker BMW bedanken want die hebben een erg goede raceauto gebouwd. Om dan als kers op de taart ook nog uitgenodigd te worden door BMW voor de Night of Trophies is geweldig, helemaal omdat ik daar de 3e plek in de BMW M Sports Trophy mocht ontvangen.”

RICARDO VAN DER ENDE.

Maxime Oosten was niet de enige Ekris rijder die een prijs in ontvangst mocht nemen deze avond. Ricardo van der Ende eindigde namelijk op de dertiende plaats in de BMW M Sports Trophy. Ricardo van der Ende heeft een jarenlange historie met Ekris Motorsport die de nodige titels opleverde in de BMW 130i Cup en verschillende GT-kampioenschappen. Afgelopen seizoen kwam Ricardo verdienstelijk in actie in het Franse GT4 kampioenschap met een BMW M4 GT4.