Maxime-Oosten-BMW-M2-CS-Cup-Header-Mobie
Maxime-Oosten-BMW-M2-CS-Cup-Header-Mobie

DUBBEL FEEST!

Maxime Oosten ook kampioen in de BMW M2 CS Cup Benelux.

PRIJZENSLAG.

OP TITELJACHT.

Na de titel in de Duitse BMW M2 CS Cup ging Maxime Oosten afgelopen weekend op jacht naar de titel in de BMW M2 CS Cup Benelux. Op het prachtige en in herfstkleuren gekleurde circuit van Spa Francorchamps wist Oosten wat hem te doen stond. Twee keer winnen en het kampioenschap vroegtijdig beslissen met nog één raceweekend voor de boeg. Om nog wat extra uitdaging toe te voegen aan de race waren de M2's niet de enige auto's op het circuit tijdens de races. Het deelnemersveld van de BMW M2 CS Cup startte vrijwel gelijktijdig met het uitgebreide startveld van de Dutch Supercar Challenge. Hierdoor kregen de BMW M2 coureurs te maken met achterblijvers én snellere auto's op de baan.

 

RACE 1.

IN DE REGEN.

Op zaterdag staat de eerste race van het weekend op het programma. Eén dag eerder kwalificeerde Maxime Oosten zich op de tweede plek achter Willem Meijer en Lorenzo van Riet. Door de felle herfstbuien waren de baancondities op het zeven kilometer lange circuit van Spa Francorchamps zeer lastig, maar Oosten voelde zich als een vis in het water. 

Oosten kende een goede start en volgt op P2 achter de M2 van Willem Meijer. Eén ronde later zijn de rollen omgedraaid en komt Oosten als eerste door, echter weet Willem Meijer snel weer de leiding in handen te nemen. Tot aan de verplichte stop consolideert Maxime Oosten zijn tweede plek in de race om als eerste van de koplopers naar binnen te komen. 

Nadat iedereen de verplichte pitstop gemaakt heeft wordt duidelijk dat Oosten de leiding in de race heeft overgenomen. De BMW M2 met startnummer 54 heeft een ruime voorsprong op de concurrentie en rijdt de race veilig uit. Directe titelconcurrenten Warmerdam en Rappange finishen slechts als negende. Hierdoor heeft Oosten in race twee genoeg aan plek 7 om de titel te claimen.

RACE 2.

OP HET DROGE.

Hoewel donkere wolken zich boven het circuit van Spa Francorchamps laten zien, zijn de omstandigheden voor race 2 een stuk beter. De baan is droog en Maxime Oosten mag vandaag vanaf pole de wedstrijd starten. Net als de dag daarvoor heeft hij een goede start. Dit keer gaat hij echter niet als tweede, maar als koploper op weg naar Eau Rouge. Al vroeg in de race weet Maxime een gaatje te slaan naar de rijders achter hem. 

Achter Oosten vinden de nodige positiewisselingen plaats, maar niemand weet het gat naar de jonge Fries te dichten. Door op de juiste momenten de achterblijvers te passeren komt Oosten niet in de problemen en rijdt hij met een ruime voorsprong op de verplichte pitstop af. Ook na deze korte pitpauze is het beeld onveranderd. Oosten heeft nog steeds een ruime voorsprong op zijn achtervolgers en komt niet onder druk te staan. 

Door een harde crash van Max Veels wordt de race, met nog vijf minuten op de klok, beëindigd met een code rood. Oosten boekt daarmee zijn negende overwinning van het seizoen in de BMW M2 CS Cup Benelux en stelt daarmee, met nog twee races te gaan, de titel veilig. 

NOG TWEE RACES TE GAAN.

SEIZOEN ZIT ER BIJNA OP.

Voor Maxime Oosten zit het seizoen er bijna op. Over twee weken worden de laatste twee racers verreden in Assen. Met de titel op zak kan Oosten vol vertrouwen afreizen naar wat voor hem bijna een thuisrace is. Door het kampioenschap binnen te halen in de Benelux BMW M2 CS Cup en de Duitse BMW M2 CS Cup schrijft Oosten historie. Niet eerder wist één rijder in twee verschillende BMW merkencups de titel te veroveren. Oosten is uiteraard erg tevreden met deze unieke prestatie. “Ik wil mijn familie en mijn team Bas Koeten Racing bedanken voor de perfecte samenwerking. Ook onder moeilijke omstandigheden tweemaal winnen is een prachtige teamprestatie!”