BMW-E28-Zwart-voorkant-eigenaar-mobiel
BMW-E28-Zwart-voorkant-eigenaar-mobiel

BMW E28.

BMW CLASSIC VAN LEROY ROODING.

KENNISMAKEN MET DE EIGENAAR.

DE BMW CLASSIC VAN...

Naam: Leroy Rooding
Woonplaats: Valkenburg aan de Geul
Trotse eigenaar van: BMW E28 520i uit 1986

Dagelijks rijden in een BMW Classic, voor velen zou dat een droom zijn. Voor de eigenaar van deze prachtige BMW E28 520i is die droom werkelijkheid geworden, want zijn E28 is zijn daily driver.

Al bij het opdraaien van de parkeerplaats bij het Odapark in Venray springt de E28 van Leroy direct in het oog. De auto blinkt voor de foto’s en terwijl de fotograaf daarmee aan de slag gaat horen wij meer over de auto van Leroy.

MEER DAN EEN AUTO.

EEN SPECIALE BAND.

Sinds 2015 is de BMW in het bezit van Leroy, die toen nog maar zestien jaar oud was. “Ik heb deze auto nu zes jaar, maar daarvoor is de BMW van mijn oom geweest. Hij kocht deze BMW in 1994 en besloot op een gegeven moment dat het tijd was om de auto weg te doen. Ik was toen 16 jaar oud en heb toen bij mijn vader aangeklopt om aan te geven dat ik de auto graag zou willen overnemen. Ik vroeg mijn vader of er financieel iets te regelen viel zodat de auto in de familie zou blijven.”

“Zolang als ik mij kan herinneren is deze BMW al in onze familie geweest. Als kind heb ik uren in de auto doorgebracht en gespeeld. Toen al was ik onder de indruk van de uitstraling en charme die de auto heeft. Voor mij was en is deze BMW een droomauto die ik nooit weg kan doen door alle mooie herinneringen die zich in en om deze auto hebben afgespeeld. Ik ben dan ook erg blij dat de BMW E28 in de familie is gebleven.”

“Deze BMW is meer dan alleen een auto voor mij. De auto straalt uit wie ik ben en ik heb er al talloze herinneringen mee gemaakt. Auto’s lijken enorm veel op elkaar tegenwoordig, maar van deze auto zie je niet snel een tweede rondrijden. Het mooie van deze E28 vind ik dat dit altijd een uitgesproken BMW blijft.”

DIAMANTSCHWARZ METALLIC.

KLASSIEK EN HIP.

Waarom Leroy deze BMW zo graag in de familie wilde houden wordt duidelijk als wij hem vragen wat hij zo mooi vindt aan de E28. “Er is niet één ding waarvan ik zeg dat is het allermooiste aan deze auto, maar het is een combinatie van meerdere zaken die deze auto zo mooi maakt. Om te beginnen vind ik de lijnen van deze auto zo uniek en mooi. Alles klopt gewoon. Verder vind ik de Diamantschwarz metallic kleur in combinatie met de chromen lijsten een klassieke doch hippe uitstraling hebben en is het geluid van de gietijzeren 6-in-lijn niet te evenaren.”

UNIEKE E28.

MODIFICATIES.

Toen Leroy de auto van zijn oom zes jaar geleden overkocht was deze in hele goede staat. “Mijn oom is altijd zuinig geweest op de auto en heeft er in al die jaren ook altijd goed voor gezorgd. Hij heeft hem altijd in de garage gehad en hij heeft er nooit mee gereden in de wintermaanden.”

“De BMW is in vrijwel originele staat. Door de jaren heen zijn er wel wat dingen aangepast, vooral door mijn oom en later nog door mij”, vertelt Leroy. “Mijn oom heeft de auto onder meer voorzien van een beter geluidssysteem, afkomstig uit dezelfde periode als de auto. Verder zijn er extra klokjes en metertjes toegevoegd voor de temperatuur en de oliedruk. Ook heeft mijn oom een ski-luik, chromen e12 deurklinken en nog een paar andere details toegevoegd.”

Maar niet alleen zijn oom heeft modificaties aan de E28 doorgevoerd. “Zelf heb ik ook wat aanpassingen gedaan. Ik heb de auto uitgerust met een Simons uitlaat, BBS rc090 velgen met Michelin Pilot sportbanden, origineel nardistuur en een renown USA versnellingspook. 

 

Ook heb ik de auto subtiel verlaagd met Bilstein b8 dempers en H&R verlagingsveren. Alle modificaties aan de auto zijn zo gedaan dat ik alles weer terug naar origineel kan wisselen wanneer de huidige look mij niet meer aanstaat. Daar heb ik speciaal voor gekozen en daarom heb ik ook alle originele BMW onderdelen bewaard.”

BMW-E28-Zwart-voorkant-rijdend-bospard

KILOMETERS MAKEN.

DAILY DRIVER.

Waar eigenaren van klassieke BMW’s vaak aangeven net iets te weinig te rijden in hun Classic is dat bij Leroy wel anders. “Ik rijd mijn BMW nu al vier jaar dagelijks. Het is namelijk mijn Daily Driver en vakantieauto, maar dat betekend overigens niet dat er niet goed voor de auto gezorgd wordt. De BMW wordt minimaal één keer per week gewassen en het wassen doe ik alleen met de hand. In de winter wordt er niet met de BMW gereden en staat hij mooi warm in een garage. Een auto is gemaakt om in te rijden, en zeker in deze tijd waarin de toekomst van benzineauto’s onzeker is, wil ik nog optimaal van deze auto genieten.”

BESTEMMING ZWITSERLAND.

OP VAKANTIE.

“De mooiste herinnering die ik aan mijn BMW heb is toen ik net mijn rijbewijs had en samen met mijn vader op vakantie ging naar Zwitserland. We hebben die reis zoveel duimpjes en aanspraak gehad over de auto dat ik dat echt nooit meer zal vergeten. Mensen vertelden over dat hun ouders of zijzelf vroeger ook in zo’n auto reden en de herinneringen en emoties die ze er bij hebben. Het is een mooie gedachte om in een auto te rijden waar je niet alleen zelf gelukkig van wordt, maar ook de mensen om jou heen.”

“Ik krijg ook heel veel reacties op mijn BMW. Mensen die duimpjes opsteken, foto’s maken of gewoon een praatje maken bij het tankstation of stoplicht. Ik ben er dankbaar voor dat op zo’n leuke manier zoveel nieuwe mensen heb leren kennen.”