BMW iDrive 8 - Header Mobiel
BMW iDrive 8 - Header Mobiel

DE BESTE FEATURES VAN BMW iDRIVE 8.

Je nieuwe standaard bijrijder.

Met BMW iDrive 8 ben je klaar voor de toekomst. Het Operating System van BMW biedt een geheel innovatieve en gebruiksvriendelijke ervaring. Wij praten jou bij over de beste features van iDrive 8.

HEY BMW!

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTENT.

“Hey BMW, rijd naar huis” of “BMW, hoe lang ben ik aan het rijden?”. De BMW Intelligent Personal Assistent is jouw bijrijder, auto-expert én persoonlijke assistent in één. Jouw auto weet het antwoord op bijna elke vraag. De kennis loopt uit van servicebehoeften tot de hoeveelheid brandstof. Heb je het koud? Zeg dat tegen je Intelligent Personal Assistent en hij zet direct de temperatuur omhoog. De BMW herkent ook wie het zegt. Wanneer jij als bestuurder zegt ‘zet mijn stoelverwarming aan’, dan gaat alleen bij jou de stoelverwarming aan. Deze functie maakt onderscheid tussen jouw stem of de stem van jouw bijrijder.

Daarnaast is het mogelijk om regels in te stellen voor bepaalde voorkeuren. Dat betekent dat de Assistent bepaalde regels leert, bijvoorbeeld een raam open bij de slagboom. Dit voert jouw auto vervolgens automatisch uit.

KIES JE STEMMING.

BMW MY MODES.

Dankzij BMW iDrive 8 kan je nog veel meer genieten van de beleving dat je in een BMW rijdt. Met My Modes wordt de gehele rijbeleving aangepast naar jouw stemming. My Modes biedt bijvoorbeeld verschillende Iconic Sounds, aangepaste interieurverlichting en geluid aan. Met BMW My Modes kan je kiezen uit Sport, Efficiency, Expressive, Personal, Relax en Digital Art. Daarnaast is het in de instellingen van het My Modes menu mogelijk om elke modus nog verder aan te passen.

BMW iDrive 8 - My Modes

NOOIT MEER JE SLEUTELS KWIJT.

BMW DIGITAL KEY.

Zoeken naar je sleutels als je haast hebt is verleden tijd. Je auto openen en sluiten kan namelijk zonder sleutel, met de BMW Digital Key op je telefoon of Apple Watch. Heb jij BMW Digital Key Plus? Dan heb je zelfs geen telefoon nodig bij het ontgrendelen. Naast handsfree ontgrendelen, kan de motor met de Digital Key Plus ook starten zonder bevestiging via de telefoon. Zelfs het vergrendelen van de auto gaat automatisch als je van de BMW wegloopt!

BMW iDrive 8 - Drive assistent

JOUW BMW IS SLIMMER DAN OOIT.

ACTIEVE ONDERSTEUNING BIJ HET RIJDEN.

Je hoeft nooit meer alleen te rijden dankzij de uitgebreide functies van BMW die jou ondersteunen tijdens het rijden. De Learning Navigation van BMW leert jouw gewoontes kennen en stuurt gepersonaliseerde suggesties voor de volgende bestemming. Daarnaast houdt de Real Time Traffic Information constant het verkeer in de gaten en ziet mogelijke gevaarlijke situaties.

DAT RIJDT LEKKER.

ADAPTIVE MODE.

Adaptive Mode in iDrive 8 zorgt voor de meest prettige rijervaring. Met Adaptive Mode herkent jouw BMW niet alleen verschillende verkeersituaties, hij reageert hier ook actief op. Jouw BMW past namelijk automatisch de rijmodus aan op de situatie. Met Adaptive Mode wordt informatie gehaald uit acceleratie, Cruise Control, stuurbewegingen, knipperlicht, maar ook real time navigatiegegevens. Stel dat je plotseling heel snel moet rijden, dan schakelt de BMW automatisch over naar Sport en wanneer je bochten neemt schakelt het weer over naar Comfort.

EXTRA OGEN OP DE WEG.

ACTIVE CRUISE CONTROL.

Jouw auto heeft een extra paar ogen op de weg, zodat jij zo veilig mogelijk van punt A naar punt B komt. Je verwacht misschien dat deze functie alleen mogelijk is op de snelweg, maar niks is minder waar. Adaptive Cruise Control kan ook aangezet worden binnen de bebouwde kom en kan zelfs aan blijven op een rotonde, mits je kan doorrijden. Deze functie remt zelfs af voor scherpe bochten. De Active Cruise Control in iDrive 8 geeft jou dus de mogelijkheid om de auto nog meer autonoom te laten rijden. Dat betekent niet dat jij je met totaal andere zaken bezig kan houden tijdens het rijden. Jouw auto verwacht wel dat jij ook oplet en actief in de auto zit, maar deze functie geeft je wel een extra veilig gevoel achter het stuur. 

In de ‘Driver Assistance’ instellingen is het mogelijk om deze instellingen naar jouw wensen in te stellen.

ZIE JE HET GOED?

AUGMENTED REALITY.

Een nieuwe, volledig toekomstgerichte toevoeging in BMW iDrive 8 zijn de Augmented Reality functies in verschillende onderdelen van de BMW. Zo kan je met je navigatie gebruik maken van de Augmented View. Dit is een functie die op een duidelijke manier navigatieaanwijzingen in het actuele weergavebeeld van de weg laat zien. Daarnaast kan je met iDrive 8, bij het automatisch inparkeren precies zien in welk parkeervak jouw BMW gaat parkeren. Dit is niet alleen leuk om te zien, maar het geeft ook meer zekerheid dat jouw auto zichzelf goed inparkeert.

BMW iDrive 8 - Augmented Reality

NOG MEER NIEUWS.

UPDATE VAN iDRIVE 8.

Met de nieuwe update van iDrive 8 naar iDrive 8.5 worden fysieke knoppen verleden tijd. In deze update zijn de bedieningsknoppen naar onder in het scherm verhuisd. iDrive 8.5 zal per juli beschikbaar worden voor de BMW i4, X5, X6, X7, iX en 7-Serie. Later volgen er meer modellen.

KLAAR VOOR DE TOEKOMST.

OPERATING SYSTEM VAN DE TOEKOMST.

BMW houdt zich continu bezig met het verbeteren van iDrive. Toekomst en innovatie zijn de hoofdpunten in de ontwikkeling van deze Operating System. Van actieve ondersteuning tijdens het rijden tot aan AR navigatiemogelijkheden. In een BMW rijden is niet alleen ontzettend leuk, maar ook veilig!