Naamswijziging_Header_Mobiel
Naamswijziging_Header_Mobiel

HOE KERAM EN DE BEIER ALS EKRIS VERDER GAAN.

Wat komt er bij een naamswijziging kijken?

In het begin van 2022 werd al bekend dat Keram en De Beier over zijn genomen door Ekris. 1 februari 2023 bereikt de overname een afronding met de allerlaatste stap: de naamswijziging. Het klinkt makkelijk, even een andere naam op het pand en klaar. Maar niks is minder waar. Achter de schermen is iedereen druk geweest met de voorbereiding van de naamswijziging. Wij nemen jou mee in onze weg naar de naamswijziging van Keram en de Beier naar Ekris.

3 VESTIGINGEN ERBIJ.

OVERNAME IN 2022.

In het begin van 2022, met terugwerkende kracht naar januari 2021, werd Keram in Heerlen en Maastricht als eerste overgenomen. Een prachtige uitbreiding naar het zuiden van Nederland. Een aantal maanden daarna werd bekend gemaakt dat De Beier in Heerenveen, met terugwerkende kracht naar januari 2022, ook werd overgenomen door Ekris. Vanaf dat moment werd Ekris gerepresenteerd in heel Nederland, van Friesland tot aan Limburg. Mensen wisten dus dat deze vestigingen waren overgenomen, maar merkte er nog niks van, omdat de namen hetzelfde bleven. Nu een jaar later komen er toch een aantal zichtbare veranderingen, waaronder de naam. In het vervolg van deze blog zullen Keram en De Beier daarom ook Ekris Heerlen en Maastricht en Ekris Heerenveen genoemd worden.

STAP VOOR STAP.

VAN KLANTCOMMUNICATIE TOT KOFFIEKOPJES.

Bij een naamswijziging komt meer kijken dan je misschien zal verwachten. Het een is nog belangrijker dan het ander. De allereerste stap is dat collega’s worden ingelicht. Uiteindelijk zal intern namelijk de grootste impact te merken zijn. Zo zal een verkoopadviseur jou nu aanspreken uit naam van Ekris en versturen ze e-mails vanuit een nieuw e-mailadres.

MET COLLEGA'S DELEN.

Bij de collega’s van Ekris Heerenveen went de ene collega sneller aan de nieuwe naam dan de ander, en dat is logisch. De Beier was namelijk de afgelopen 40 jaar een groot begrip in Noord-Nederland. Collega’s die hier al langer werken hebben daarom ook iets meer tijd nodig om de naam Ekris eigen te maken, maar ze zien de toekomst van Ekris zeker zonnig in. Hierop vult het management van Ekris Heerenveen aan: “Het is dan wel een nieuwe naam, maar het blijven wel de oude gezichten.”

IEDEREEN MAG HET WETEN.

De volgende stap is alles klaarzetten om de naamswijziging met de buitenwereld te communiceren. Wij vinden het namelijk ontzettend belangrijk dat onze klanten op de juiste manier op de hoogte worden gesteld. Dit doen wij bijvoorbeeld door middel van een nieuwsbrief voor én na de naamsverandering. Daarnaast zal je ons tegenkomen op banners langs de snelweg, in bushokjes of ontvang je het Ekris magazine.

LUST U EEN EKRIS KOPJE KOFFIE?

Naast communicatie binnen en buiten de organisatie zijn er nog een hoop andere zaken geregeld. Denk hierbij aan nieuwe e-mailadressen, maar ook een nieuw logo. Dit logo moet terugkomen op het pand, maar ook op vlaggen, briefpapier, visitekaartjes, kentekenplaatjes en zelfs koffiekopjes. Achter de schermen wordt daarom nauw contact gehouden met leveranciers om dit op tijd gereed te hebben staan.

HALLO!

WELKOM BIJ EKRIS.

Met de naamswijziging zijn wij in staat om als één dealerorganisatie de toegevoegde waarde in heel Nederland nog verder te professionaliseren. Onze collega’s zetten alvast een kopje koffie voor jou klaar om jou te verwelkomen bij Ekris. Wij kijken er naar uit om samen met jou te bouwen aan de toekomst.