Met_MINI_Op_Wintersport_Header_Mobiel
Met_MINI_Op_Wintersport_Header_Mobiel

MET JOUW MINI OP WINTERSPORT: WAT HEB JE NODIG?

Goed voorbereid op skivakantie.

Ga jij op wintersport met jouw MINI? Dan is het handig om van tevoren een lijst te maken om jouw MINI voor te bereiden op de rit naar het skigebied. Wij hebben de belangrijkste én handigste producten voor op een rijtje gezet, zodat  jouw MINI klaar is voor wintersport!

ALTIJD GRIP.

WINTERBANDEN ZIJN EEN MUST.

Op wintersport gaan betekent ook rijden naar een koude, natte en ondergesneeuwde bestemming. Uiteraard wil je veilig arriveren op de plaats van bestemming. Daarom adviseren wij om winterbanden te laten monteren onder jouw MINI. Winterbanden bieden namelijk meer grip bij temperaturen onder de zeven graden en een nat wegdek. Door het diepere profiel van de winterband kan water namelijk beter worden afgevoerd. Hierdoor houd je beter controle over je voertuig. In landen als Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk zijn winterbanden bij winterse weersomstandigheden zelfs verplicht. Ga jij op wintersport in één van deze landen? Dan is de aanschaf van een set winterwielen een must. Geen zorgen, wij hebben een breed assortiment aan winterwielen, zodat je ook op vakantie in stijl rond rijdt!

MAKKELIJK DOOR DE SNEEUW.

AAN DE KETTING.

Aan de ketting denk je? Ja, aan de sneeuwketting. Wanneer jij op wintersport gaat, is het van belang dat jij sneeuwkettingen meeneemt. Het kan namelijk gebeuren dat je door ondergesneeuwde gebieden heen moet rijden. Sneeuwkettingen maken het dan gemakkelijker om met jouw MINI door de sneeuw te manoeuvreren. Net zoals winterbanden is het in sommige landen verplicht om een set sneeuwkettingen in je auto te bewaren. Check voor je gaat rijden dus eerst of het land van jouw bestemming dit verplicht stelt. 

Sneeuwkettingen zijn beschikbaar in diverse maten. In de beschrijving van de sneeuwkettingen staat voor welke maat ze geschikt zijn. Let goed op of de kettingen passend zijn voor jouw banden.

EXTRA AANDACHT IN DE WINTER.

GOEDE ZORG VOOR JOUW AUTO.

Goed voorbereid op wintersport gaan betekent ook dat je de juiste vloeistoffen en producten in je auto hebt liggen om makkelijk de kou en sneeuw te trotseren. Met een MINI Care Bag ben je voorzien van alle belangrijke producten voor de winter. In deze set zit ruitenwisservloeistof met antivries voor goed zicht, een ruitenkrabber om de vorst weg te krabben, een flesje met ruitontdooier zodat je sneller weer op pad kan én schoonmaakdoekjes voor de knoeiers in je MINI. Aan alle belangrijke onderdelen is gedacht, zodat jij makkelijk en veilig de weg op kan.

Wil je alleen ruitenreiniger voor je MINI? Let dan goed op dat je dan MINI Helderzicht met antivries gebruikt. Deze is namelijk bestemd voor temperaturen tot -63 graden Celsius.

MINI_Op_Wintersport_MINI_Care_Bag

EXTRA BAGAGE OP JE DAK.

Als MINI rijder sta je wel eens voor een uitdaging: hoe krijg ik al mijn bagage mee in de kofferbak? Dan is het ideaal wanneer jouw MINI voorzien is van een dakkoffer, zo kun je al jouw bagage gemakkelijk kwijt! Door het plaatsen van dakdragers creëer je de mogelijkheid om een dakkoffer te plaatsen, zodat je ski’s en/of een snowboard gemakkelijk mee kunt nemen.

Bagage in stijl

Wil jij helemaal in stijl met je MINI op wintersport gaan? Dan heeft MINI ook een aantal mooie koffers en tassen, zodat jij al je bagage in stijl kan vervoeren.

HEB JE ALLES?

TIJD OM OP WINTERSPORT TE GAAN.

Nu je MINI helemaal voorbereid is op jouw wintersportvakantie zit er niks anders op dan in te stappen en te gaan rijden. Veel plezier en rijd voorzichtig!