MINI_Rockingham_GT_vakantie_blog_Header_Mobiel
MINI_Rockingham_GT_vakantie_blog_Header_Mobiel

VOORBEREID OP ZOMERVAKANTIE MET DE AUTO.

De 8 belangrijkste tips.

De zomer komt steeds dichterbij en dat betekent dat we ons gereed kunnen maken voor de zomervakantie! Ga jij met de auto op reis? Lees hier de 8 beste tips om jou voor te bereiden op de vakantie met de auto.

BANDENCHECK.

1. ZIJN DE BANDEN NOG GOED?

Voordat je weggaat met jouw auto kan dit onderdeel niet missen in jouw voorbereiding, namelijk de banden. Hierbij is het belangrijk dat de bandenspanning en de diepte van het profiel gecheckt wordt. De spanning is makkelijk zelf te meten met een bandenpomp bij een benzinestation.

Wanneer jij een volgeladen auto hebt, is het belangrijk om de banden van de juiste bandenspanning te voorzien. Een zwaardere auto betekent meer gewicht op de banden. Zijn de banden niet vol genoeg, dan slijten ze extra snel én rijd je ook nog eens minder zuinig.

Profieldiepte is te controleren met een profielmeter. Sommigen hebben dit al in de gereedschapskist liggen, anders is dit makkelijk online te bestellen.

Ben jij nog opzoek naar nieuwe zomerwielsets? Daar kunnen wij jou met de Ekris Webshop in voorzien! Wij hebben een ruim assortiment aan stoere zomerwielsets voor onder jouw BMW of MINI. Zo ga je niet alleen voorbereid op reis, maar ook in stijl!

BMW Zomerwielsets

MINI Zomerwielsets

VLOEISTOFFEN GOED GEVULD?

2. DROOG JOUW AUTO NIET UIT.

Is de motorolie nog op peil en heb je de koelvloeistof genoeg aangevuld? Je kan maar beter goed voorbereid zijn op een lange rit, zonder na te hoeven denken of alle vloeistoffen nog genoeg aangevuld zijn.

CHECK, CHECK, DUBBELCHECK..

3. LAAT 'M CHECKEN.

Om er zeker van te zijn dat jouw auto jou niet in de steek laat als je op reis gaat, kan je de auto volledig laten checken bij jouw autodealer. Rijd jij een BMW of een MINI? Dan kan je gemakkelijk bij één van onze vestigingen een zomercheck inplannen. Dan wordt meteen elk belangrijk onderdeel voor jou nagekeken, zodat je daar zelf niet meer over na hoeft te denken.

VEILIGHEID IS BELANGRIJK.

4. SAFETY FIRST!

Het is per land verschillend wat voor veiligheidsuitrusting je nodig hebt. Daarnaast is het fijn om altijd goed voorbereid te zijn op verschillende pech situaties. Zo is het verstandig om gele hesjes, een gevarendriehoek en een EHBO-kit achterin te hebben liggen. 

Op onze Ekris webshop hebben wij verschillende onderdelen en sets voor jou, zodat jij met een veilig gevoel op vakantie kan.

BMW Veiligheidsaccessoires

MINI Veiligheidsaccessoires

5. ELEKTRISCH OP VAKANTIE.

Ga je met een elektrische auto op vakantie? Zorg er dan voor dat je de route goed van tevoren hebt uitgestippeld. Bekijk op je route waar oplaadmogelijkheden zijn, zodat jij niet bang hoeft te zijn dat je ergens in het buitenland met een lege accu komt te staan.

STICKEREN MAAR.

6. VIGNETTEN.

In landen zoals Duitsland, Zwitserland en Frankrijk heb je vaak milieu- of tolvignetten nodig. Een milieuvignet vertelt in wat voor milieuklasse de auto valt. Zo mogen onzuinige auto’s bijvoorbeeld niet in bepaalde steden rijden. De tolvignetten dienen als een soort wegenbelasting in bepaalde landen. Waarbij Frankrijk de bekende ‘péage’ poorten heeft, rijd je in Zwitserland met een sticker op je voorruit. Let hierbij goed op dat als jij met een camper, vouwwagen of aanhanger rijdt, jij twee stickers dient te hebben.

7. NIET VERDWALEN.

Is jouw autonavigatie nog up to date? Je wilt natuurlijk niet verdwalen als je bijvoorbeeld ergens door een Frans dorpje rijdt. Als jij een BMW of MINI rijdt kunnen wij jou voorzien van de nieuwste navigatie-update, zodat jij via de juiste wegen van A naar B rijdt.

BMW Navigatie Update

MINI Navigatie Update

8. ALLES GOED INGEPAKT?

Jij moet je natuurlijk ook goed voorbereiden op de zomervakantie! Als jij je spullen zo makkelijk mogelijk mee wilt nemen, dan is het belangrijk dat jij voorzien bent van goede koffers, tassen en misschien zelfs een dakkoffer. Met een dakkoffer kan jij namelijk nog meer meenemen en wordt het gewicht beter verdeeld over de gehele auto. Neem jij je fiets mee op vakantie? Zorg er dan voor dat jij een stevige en passende fietsendrager hebt, zodat jij gemakkelijk jouw fiets overal mee naartoe kan nemen.

BMW Transport en Bagage

MINI Transport en Bagage

 

COMFORTABEL.

Als jij een lange autorit maakt, wil jij het jezelf natuurlijk zo comfortabel mogelijk maken. Dan kan het bijvoorbeeld handig zijn om een goede zonnebril of pet te dragen tegen de zon of een auto oplader te hebben, zodat jij al je apparaten onderweg kan opladen. Je hoeft niet meer bang te zijn dat je telefoon onderweg een keer leeg raakt.

BMW Zonnebrillen

BMW Autolader

Het is niet alleen belangrijk om jezelf goed voor te bereiden op de zomervakantie met mooie outfits en een goed ingepakte koffer. Jouw auto vraagt ook om de nodige voorbereiding om jou zo veilig mogelijk van A naar B te vervoeren. Met deze tips zijn jij én jouw auto volledig voorbereid voor de autovakantie. Fijne reis!